SSGSS'ye karşı çalışanlar alanlarda: Kızılay meydanı trafiğe kapandı

Haber Giriş : 01 Nisan 2008 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı protesto eden DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Türk Diş Hekimleri Birliği üyeleri İstanbul'da hem Anadolu hem de Avrupa yakasında protesto gösterileri yapıyor.

-Sendika ve meslek örgütü üyeleri tasarıyı protesto etmek amacıyla bugün 14.00'ten itibaren iş bırakacak. İstanbul'da banliyo seferleri ve Adapazarı, Boğaziçi ve Cumhuriyet Ekspresi seferleri saat 17.00'e kadar durduruldu.

- Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Yasa Tasarısı protesto eden DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Türk Diş Hekimleri Birliği üyeleri İstanbul'da Anadolu ve Avrupa yakasında protesto gösterilerine başladı. Sendika ve meslek örgütü üyeleri, yasanın geri çekilmesi için 14.00'ten itibaren iş bırakıyor.

SSGSS Yasa Tasarı'sının geri çekilmesi talebiyle KESK, DİSK, TTB, TMMOB, TDB ve TEB'in aldığı karar üzerine alanlara çıkan işçiler, İstanbul'da hem Anadolu hem de Avrupa yakasında protesto gösterileri düzenliyor.

Yasanın geri çekilmesi amacıyla bugün saat 14.00'ten itibaren iş bırakacak çalışanların eylemi nedeniyle 14.00'ten itibaren hastanelerde hizmet verilmeyecek.

KESK, DİSK, TTB, TMMOB, TDB ve TEB üyesi çalışanlar, Haydarpaşa Garı önünde bir araya geldi. Yasa tasarısının geri çekilmesini isteyen çalışanların protesto gösterileri devam ederken, Haydarpaşa'dan yapılan banliyo seferlerinin 12.30'dan itibaren durdu. İş bırakma eylemi nedeniyle Haydarpaşa'dan yapılacak olan Adapazarı, Boğaziçi ve Cumhuriyet Ekspresi gibi şehirlerarası seferler de 17.00'ye kadar yapılmayacak,

Sendika ve meslek örgütü üyesi çalışanların bir diğer eylemi de, Avrupa yakasında başladı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi toplanan çalışanlar, yasa tasarısının geri çekilmesini içeren ve hükümeti protesto eden sloganlar atıyor. AKP İl binasına yürümek isteyen çalışanların, eylemi devam ediyor.

Tasarıyı protesto eden DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Türk Diş Hekimleri Birliği üyeleri, bugun TBMM'de görüşülecek SSGSS Yasa Tasarısının geri çekilmesi talebiyle Türkiye genelinde saat 14.00'ten itibaren iş bırakacak.


-SSGSS PROTESTOSU, KIZILAY MEYDANINI TRAFİĞE KAPATTI

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen SSGSS yasa tasarısını protesto eden sendika ve sivil toplum örgütleri üyelerinin Meclis'e yürümelerine izin verilmeyince, Kızılay meydana trafiğe kapandı.

SSGSS yasa tasarısını protesto etmek isteyen sendika ve sivil toplum örgütleri Kızılay Güvenpark'ta toplandı. Güvenparkta bekledikleri sırada Meclis'e doğru yürüyüşe geçmek isteyen gruba polis müdahale etti. Küçük bir çatışmanın ardından polis barikatını aşan grup Kızılay meydanında oturma eylemi yaptı. Bu sırada Kızılay meydanı trafiğe kapandı.

KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul'un hükümeti bu yasanın geçmemesi konusunda uyardıklarını söyledi. Tüm çabalarına rağmen hükümetin emekçilerin sesini dinlemediğini belirten Tombul, yasaya karşı bundan sonra eylemlerin süreceğini kaydetti.

Grubun Kızılay'da yolu trafiğe kapatmasının ardından Karanfil Sokak'ta bulunan ve yasa tasarısına karşı tepki gösteren TMMOB ve DİSK üyesi bir grup Kızılay meydanına geldi. Öte yandan Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nde bulunan yaklaşık 100 kişilik öğrenci grubu da eylemcilere destek vermek üzere Kızılay meydanına geldi.

SES üyesi bir grubun Numune Hastanesi önünde polis tarafından bekletildiği ve polisin zaman zaman bu grubu müdahalelerde bulunduğu bildirildi.

Kızılay meydanında bir süre oturma eylemi yapan ve meydanı trafiğe kapatan eylemciler, yapılan konuşmalardan sonra Kızılay'a bağlantılı cadde ve sokaklara doğru dağılmaya başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber