Sağlık çalışanlarıyla polis arasında arbede

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2008 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyelerinin, Numune Hastanesi'nden TBMM'ye yürümek istemeleri üzerine eylemcilerle polis arasında arbede yaşandı.

SES'e üye bir grup, Numune Hastanesi önünde toplanarak Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın "geri çekilmesi" istemiyle iş bıraktı.

Buradan TBMM'ye yürümek isteyen gruba, "farklı güzergahtan gitmek istedikleri gerekçesiyle" polis tarafından izin verilmedi.

Eylemcilerin önünde bariyer kuran çevik kuvvetle göstericiler arasında çıkan gerginlik üzerine olay yerine takviye ekipler ve panzerler geldi.

Güvenlik Şube Müdürü Vedat Koyuncu, göstericilerin TBMM'ye yürümekte ısrar etmeleri üzerine, "Yaptığınız eylem kanunsuzdur. Devam ederseniz güç kullanarak sizi gözaltına almak zorunda kalacağız. Lütfen güç kullanmak zorunda bırakmayın" şeklinde uyarıda bulundu.


SSGSS'ye karşı çalışanlar alanlarda


Göstericiler, burada yaklaşık 1.5 saat bekletildi. Daha sonra göstericilerin güzergah konusunda ikna edilmesi üzerine yürüyüşlerine izin verileceği belirtildi. Bu sırada, yürüyüşe izin verilmediği gerekçesiyle dışarıdan gelen 10-15 kişilik başka bir grup, Numune Hastanesi'nin önündeki yolu kapatmak isteyince polis tarafından çembere alındı. Bekleyiş sürerken eylemciler hastanenin arka çıkışına yöneldiler. Göstericiler, Hacettepe Hastanesi'nin önünde polis tarafından durduruldu. Burada göstericilerle polis arasında arbede yaşandı. Hacettepe Hastanesi önündeki cadde tek taraflı olarak trafiğe kapatıldı.

Eylemciler, polis tarafından bekletiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber