CHP'den 'Lozan bağımsızlık bayramı olsun' teklifi

Haber Giriş : 01 Nisan 2008 17:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

-CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış ve bir grup CHP milletvekili, Lozan anlaşmasının imzalandığı 24 Temmuz'un ?Bağımsızlık Bayramı Günü? olarak kutlanması için kanun teklifi verdi.

- CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış ve bir grup CHP milletvekili, Lozan anlaşmasının imzalandığı 24 Temmuz'un ?Bağımsızlık Bayramı Günü? olarak kutlanması için kanun teklifi verdi.

CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış ve bir grup CHP milletvekili tarafından Meclis başkanlığına sunulan kanun teklifinin gerekçesinde, Lozan antlaşmasının çok önemli bir antlaşma olduğu belirtilerek, ?Tek yürek, tek yumruk olmuş halk, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde topraklarını işgal etmiş yedi düvele karşı, Ulusal Kurtuluş ve Bağımsızlık mücadelesi vererek 24 Temmuz 1922'de Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanması için emperyalist güçlerin masa başına oturmasını sağlamıştır. Bu antlaşma çok önemli bir antlaşmadır. O güne kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni muhatap dahi kabul etmeyen işgalci güçler, 24 Temmuz 1922 Lozan Barış Antlaşması ile Türkiye Büyük Millet Meclisini resmen tanımıştır. Bu antlaşma, bir devrin kapanması ile Türkiye devletinin doğması, bağımsız bir devlet olarak Türkiye devletinin tanınması açısından çok önemlidir? denildi. Lozan antlaşmasının Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu günlere gelmesinde çok önemli bir kilometre taşlarından biri olduğuna dikkat çekilerek ?bu günlere gelmemize borçlu olduğumuz 24 Temmuz 1922 Lozan Barış antlaşmasının önemini inkar edemeyiz. Bu nedenlerle bu günün ?Bağımsızlık Bayramı günü' olarak kabul edilerek kutlanması gerekmektedir? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber