İl Dışına İzinsiz Çıkış Yasalaşmalı

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş'in hazırladığı Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinin doğrudan gündeme alınmasına ilişkin önerge, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Bu önerge izinsiz il dışına çıkışa disiplin cezası verilmesini kaldırmaktadır. Bakan Şahin bu önergeye karşı çıkmıştır. Ancak, 5 yıldır beklenen kamu personel reformunun artık sadece mali düzenlemelerden ibaret olduğu herkesin malumudur ve ne zaman çıkacağı belli değildir. Bu nedenle Meclis'teki tekil düzenlemelerin yasalaşmasına karşı çıkılmamalıdır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Nisan 2008 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş'in hazırladığı Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinin doğrudan gündeme alınmasına ilişkin önerge, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Nevzat Pakdil başkanlığında toplandı. Genel Kurul, CHP'nin, CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş tarafından hazırlanan Devlet Memurları Kanunu'nun Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin doğrudan Genel Kurul gündemine alınmasına ilişkin önergesini görüştü. Önergenin görüşmelerinde hükümet adına konuşan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, yakın bir zamanda yeni bir Devlet Memurları Kanunu tasarısının TBMM önüne geleceğine işaret etti. Yılmaz Ateş'in gündeme getirdiği teklife göre Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddesinin c bendinin g fıkrasının kaldırıldığına işaret eden Şahin, 125. maddenin, devlet memurlarına uygulanacak disiplin cezalarıyla ilgili bir madde olduğunu kaydetti. Bu maddeye göre aylıktan kesme cezası uygulanacak olan devlet memurlarının işlediği suçlardan birinin de amirinin izni olmaksızın çalıştığı il sınırları dışına çıkmak olduğuna dikkat çeken Şahin, böyle bir düzenlemeye Devlet Memurları Kanunu'nda gerek olmaması gerektiğini vurguladı.

Şahin, "Doğrudan gündeme alınmasına itirazımız yok ama Devlet Memurları Kanunu ile ilgili bir tasarı TBMM'ye gelecek. Zaten bu tasarı içinde bu düzenleme var. TBMM tabi ki gündemine hakimdir. Tek maddelik bir tasarıyı görüşüp kanunlaştırmak Genel Kurul'un inisiyatifindedir. Bir bütün olarak görüşülerek bütün bu düzenlemeleri birlikte yapmanın daha doğru olacağı kanaatindeyim. Doğrudan gündeme alınmasında bana göre bir sakınca yok. Doğru bir düzenlemedir. Devlet Memurları Kanunu'nda çokça yapılması gereken, devlet memurlarını bundan fazla rahatsız eden maddeler vardır. Umuyorum ki bunları önümüzdeki süreçte gerçekleştiririz" diye konuştu.


işte teklif metni

Madde 1: 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125. maddesinin (C) bendinin (g) fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

Madde 2: 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ek 20. maddesinin son fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

Madde 3: Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 4: Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber