AKP'de savunma, Çiçek'e emanet

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2008 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- AK Parti, kapatma davası iddianamesine karşı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek başkanlığında 'savunma' komisyonu kurdu. Hukukçu milletvekillerinden oluşan komisyon, iddianameyi inceleyerek, partinin savunmasını hazırlayacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'de kapatma davası sürecinde kamuoyuna gereken açıklamaları yapmak üzere Başbakan Yardımcısı Çiçek, Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ve Grup Başkan Vekili Nihat Ergün'ü görevlendirdi. Kapatma davasına karşı yol haritasını belirlemeye çalışan AK Parti, üzerinde çalışılan Anayasa değişikliği formülleri arasında tercih yapmakta zorlanıyor. Başbakan Erdoğan, Nisan ayı ortasında toplanması beklenen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun (MKYK) önümüzdeki pazartesi günü toplantıya çağrılmasına karar verdi. Erdoğan, bu süreçte hukukçu parti yöneticileriyle eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ve İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer'in de yer aldığı komisyonun, kapatmayı önleyecek formüller üzerinde yeniden bir değerlendirme yapması talimatını verdi.

Hukukçulardan oluşan komisyon MKYK toplantısına Anayasa değişikliği çalışmasıyla ilgili bir rapor sunacak. Konu yeniden MKYK'da ayrıntılı bir şekilde masaya yatırılacak ve stratejiye ilişkin genel yaklaşım ortaya konulacak. AK Parti'de iddianameye karşı savunma hazırlaması için kapsamlı bir komisyon da kuruldu. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek başkanlığındaki heyette partinin hukukçu kurmayları görev alacak. Daha önce Fazilet Partisi'nin de savunmasını hazırlayan ve Yüksek Mahkeme önünde sözlü savunma yapan Çiçek, AK Parti'nin de savunmasını hazırlayacak. Başbakan Erdoğan, kapatma davası sürecinde partiden sadece üç ismin kamuoyuna açıklama yapmasını istedi. Bu çerçevede Başbakan Yardımcısı Çiçek, Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ve Grup Başkan Vekili Nihat Ergün görevlendirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber