Memurlar AİHM yolunda

Haber Giriş : 10 Ekim 2004 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri SendikalarıKonfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren, "Hükümeti, Uzlaştırma Kurulu'nun kararlarına uymadığı takdirde uluslararası sözleşmeler çerçevesinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) kadar götürürüz" diye konuştu.

Sami Evren, "Biz KESK olarak, görüşmenin başından bugüne kadar hükümetin 4688 sayılı yasa gereği bir tiyatro oynadığını ve sonucu belli olan bu oyuna da bütün kamu çalışanlarını ortak etmeye çalıştığını biliyoruz" dedi.

Evren, hükümetin 4688 sayılı yasa gereği kendisini güçlü hissettiğini ve bu yasanın sendikalar ile hükümet arasında toplu pazarlığı engellediğini savundu. Hükümetin önceki gün açıklanan Uzlaştırma Kurulu kararlarını reddedeceğini daha önceden ifade ettiğini de öne süren Evren, Uzlaştırma Kurulu'nun yasa gereği var olduğunu vurguladı.

Evren, 'Uzlaştırma Kurulu'nun açıklamalarında da muğlak ifadeler bulunduğunu' kaydederek, "Hükümet, Uzlaştırma Kurulu'nu baskı altına aldı. Kurul, özgür iradesiyle davranamadı. Kurul kararları da iki yıldır uygulanmıyor. Bu yıl da uygulanmayacağına göre, bu konuyu milletlerarası sözleşmelere uyum çerçevesinde ele alıyoruz. Kasım ayı sonu için de büyük gösterilere hazırlanıyoruz" dedi.

'Kurul öneri sunmaya çalıştı'
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, "Uzlaştırma Kurulu'nun kararları iki yıldır siyasi irade tarafından uygulanmıyor. Kurulun ciddiyeti zedeleniyor. Bu nedenle kurul bir karar değil, öneri sunmaya çalıştı" diye konuştu. Akyıldız, "Kurulun tavrı, tarafımızdan kabul edilen taleplerin aynısıdır. Masada Uzlaştırma Kurulu'nun kararlarının bütününü kabul ederek kararları imzalayacağız" dedi.

Düşüş sağlığa yansımıyor
Sağlık Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı İsmail Tombul, hükümetin sürekli enflasyonun düştüğü yönünde açıklamalar yaptığına dikkat çekerken, düşüşü sağlık emekçilerinin yaşayamadığını söyledi. Sağlık emekçilerinin alım gücünün 15 yılda yüzde 100 gerilediğini belirten Tombul, pratisyen hekim maaşının 900 milyon, uzman hekim maaşının ise 1 milyar lira olduğunu aktardı.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber