Danıştay kararı yeni rektörleri mağdur etti

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 03 Nisan 2008 15:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Mardin'de kurulacak Artuklu Üniversitesi bürokratik engeller yüzünden sadece tabela üzerinde kaldı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Kadri Balcı, şimdiye kadar yerleşke planın hazırlanmasının ötesinde hiçbir ilerleme kaydedemediklerini belirterek, Danıştay'ın atama yönetmeliğini iptal etmesinin üniversite rektörlerini zor durumda bıraktığını söyledi.

Prof.Dr. Kadri Balcı, rektör vekâletine atandığı Ekim 2007 tarihinden bu yana kayda değer bir ilerleme kaydedemediklerini ifade etti.

Kadri Balcı, "Üniversitede sadece yerleşke alanı belirlendi. İTÜ'den akademik bir ekip yerleşke planını hazırlayıp tamamlama aşamasına getirdi. Bunun ötesinde bir şey yapamadık. Çünkü elimiz kolumuz bağlı. Danıştay'ın YÖK'ün hazırlamış olduğu atama yönetmeliğini iptal etmesi ile bir boşluk yaşanmaktadır. Kadromuzu oluşturmadan hiç bir şey yapamıyoruz. YÖK yeni yönetmelik için bir komisyon oluşturdu. Dilerim kısa bir sürede yönetmelik çıkar biz de kadrolarımızı oluşturur çalışmalarımıza başlarız." dedi.

Balcı, Mardin Artuklu Üniversitesi'nin kurulmasında Vali Mehmet Kılıçlar, Mardin milletvekilleri Süleyman Çelebi, Cüneyt Yüksel, Halit Demir ve Gönül Bekin Şahkulubey, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, sivil toplum kuruluşları, MAREV yöneticilerinin ve Mardinli işadamlarının büyük desteğini gördüklerini dile getirdi.

Üniversite yerleşke alanının önündeki 300 dönümlük alanın mutlaka ve en kısa zamanda kamulaştırılması gerektiğini belirten Balcı, "Bu engeli mutlaka bir an önce ortadan kaldırmak lazım. Kadroların bloke edilmesi, üniversite yerleşkesi önünde bulunan arazilerin kamulaştırma işlerinin yavaş yürümesi ile çaresiz kaldım. Kadrolarımızı oluşturamadığımız için, üniversite yerleşkesinde kazma vuramadığımız kendimi sorgulamaya başladım. Acaba aldığım maaşı hak ediyor muyum?. Acaba sıkıntıları aşmak için gerekli gayreti göstermiyor muyum?. Bu konuda her Mardin'liden destek bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber