PEGASUS, 10 YTL alınca iş başvuruları dibe vurdu

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 04 Nisan 2008 09:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

2006'da iş için 77 bin kişinin başvurduğu Pegasus Havayolları iş isteyenden 10 YTL ücret uygulaması başlattı. Başvuru sayısı 5 bine geriledi

PEGASUS Hava Yolları Başkanı Ali Sabancı, en iyi satış yapan acentelere plaket vermek üzere geldiği Adana'da, şirket içinde ?ama', ?fakat' gibi kelimeleri kullananlara para cezası uygulamasından sonra ilginç bir uygulamayı daha aktardı. Sabancı, 2006'da şirketlerine 77 bin 601 kişinin iş başvurusu yaptığını, insan kaynaklarının verimliliğini artırmak için geçen yılın haziran ayından itibaren başvurulardan 10 YTL almaya başladıklarını söyledi.

128 BİN ŞİŞE SU SATTI

PARA almaya başlamalarıyla birlikte başvuru sayısının 5 bine kadar düştüğünü vurgulayan Sabancı, bu sayede istenilen özellikteki başvuruların gelmeye başladığını ifade etti. Pegasus'un pazara girmesiyle çok yüksek fiyatlarla uçak bileti tekelinin kırıldığını ifade eden Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, ?Pastadan hem pay aldık hem de biletleri yüzde 25 indirdik. Bugüne kadar 516 bin 352 kişi en düşük fiyatlardan bilet satın aldı' diye konuştu.

ÇORBA DA VAR

SABANCI uçak içi ikrama da yeni düzenlemeler getirdiklerini, uçakta suyu parayla sattıklarını ve geçen yılın nisan ayında başladıkları bu uygulamayla yıl sonuna kadar 2 YTL'den 128 bin şişe su satışı yaptıklarını söyledi. Ayrıca her ay çorbadan, dondurma ve milli piyango biletine kadar 86 bin ürünü tüketici ile buluştururlarını da ifade eden Sabancı, ?Uçağın içine ve dışına reklam alarak geçen yıl 880 bin Euro gelir sağladık. Bu yıl ise 1 milyon Euro hedefliyoruz' dedi. Sabancı, Pegasus olarak iç hatlarda ilk uçuşu Adana'ya başlattıkları için bu ile önem verdiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber