Memura enflasyon zammı var

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 05 Nisan 2008 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enflasyonun yüksek çıkması memura zam olarak yansıyacak. İlk ve ikinci 6 ay için yüzde 2'şer zam öngören Maliye, ilk üç ayda TÜFE'nin yüzde 3.09'a ulaşması nedeniyle yılın ikinci yarısında enflasyon farkı olarak yeni zam yapacak

BU yılın ilk üç ayında yüksek çıkan enflasyon rakamları, 2008 yılında memurlara yapılacak olan zam oranlarını da etkiledi. Yılın ilk yarısı için kamu çalışanlarına verilen yüzde 2 oranındaki zam, yılın ilk üç ayındaki enflasyon rakamları ile eridi. Maliye Bakanlığı, Bütçe Kanunu'nda yer alan hüküm uyarınca, 2008 yılının ikinci yarısına ilişkin yapılacak olan yüzde 2'lik zamla birlikte, enflasyon zammı da yapacak.

YÜZDE 1 ZAM GARANTİ

YILIN ilk üç ayında TÜFE rakamı yüzde 3.09'a ulaştı. Bütçe Kanunu'nun 28'inci maddesinde, memurlara ek zam verilmesi için, TÜFE oranının ilk 6 ay için öngörülen yüzde 2'yi geçmesi gerekiyor. İlk 3 ayda çıkan enflasyon oranları yüzde 2'nin üzerine çıktı. Kamu görevlileri yılın ilk 3 aylık enflasyona göre şimdiden yüzde 1'lik ek zammı hak etti. Ancak, değerlendirme haziran rakamının açıklanmasıyla birlikte yapılacak. İlk 6 aylık enflasyon rakamı ile yüzde 2 arasında kalan fark, temmuz ayında maaşlara yansıtılacak. Ayrıca kamu görevlilerine yılın ikinci yarısı için de yüzde 2 zam verilecek.

Tüzmen: Gerçekçi hedef lazım

DEVLET Bakanı Kürşad Tüzmen, enflasyon hedefinde yüzde 100'den fazla yanılma olduğunu belirterek ?Gerçekçi hedef koymak lazım. Hedefiniz gerçek değilse, tartışılır hale gelirsiniz' dedi. Enflasyon rakamlarını değerlendiren Tüzmen, Türkiye'de enflasyonun artışına, dışarıdaki enflasyonun artış etkisini de ilave etmek gerektiğini belirterek, bunun önümüzdeki dönemde daha da çok hissedileceğini söyledi. Tüzmen ?Enflasyonda verilen hedefte yüzde 100'den fazla yanılmamız var. O zaman hedefiniz gerçek değilse, bu sefer tartışılır hale gelirsiniz'dedi.

?SORUMLULUK MERKEZ'DE'

SANAYİ Bakanı Zafer Çağlayan da, enflasyon hedeflemesini Merkez Bankası'nın yaptığını ve bankanın sorumluluk alanı içinde olduğunu söyledi. ?Ancak ben bunu hükümetin sorumluluğu yok anlamında da söylemiyorum' diyen Çağlayan, gıda ve petroldeki artışların enflasyona etkisinin yüksek olduğunu kaydetti.

HÜSEYİN ÖZAY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber