ÜAK Başkanı ve Akdeniz Üniv. Rektörü şiddete bulaşanları neden üniversiteden atmıyor?

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 07 Nisan 2008 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın ÜAK Başkanı olduktan sonraki açıklamaları PKK sempatizanlarını yüreklendirdiği bildirildi.

AÜ kampusu içindeki yurtta kalan öğrenciler, eğitim yılının başından beri devam eden sıkıntıların özellikle son bir aydır arttığını söyledi. Öğrenciler, yurtta Türk Bayrağı yakmaya kadar varan birçok eylemin üniversite ve yurt yönetimi tarafından örtbas edildiğini iddia etti.

Akdeniz Üniversitesi'nde dün üç kişinin yaralanması ile sonuçlanan olaylardan sonra kavganın yaşandığı yurtta kalan öğrenciler ortaya ilginç iddialar attı. Sene başından beri yurtlarında sıkıntı yaşandığını söyleyen öğrenciler, terör örgütü PKK sempatizanlarına hoşgörülü davranıldığını iddia etti. Kaldıkları yurtta bugüne kadar birçok olay yaşanmasına rağmen tamamının örtbas edildiğini savunan öğrenciler, terör örgütü sempatizanlarının "Türk Bayrağı bile yaktığını" iddia etti. Son olayları bu söylentinin ateşlediğini dile getiriyor. İsmini vermek istemeyen bir kız öğrenici ise eylemciler arasında 'Berivan' adında bir kızın bulunduğunu ve bu öğrencinin üzerinde silah taşıdığını iddia etti.

Bir süre önce Kanaltürk'teki 'Ceviz Kabuğu' programına katılan Akaydın, başörtüsünün siyasi bir simge olduğunu savunarak üniversitede yer alamayacağını iddia etmişti. Akaydın'ın, sunucu Hulki Cevizoğlu'nun "Gittiğiniz üniversitelerden bir tanesinde PKK sembolü asılıydı. Öğrenci kılığındaki bazı kişilerin de bunu sergilediği yönündeki bilgiler basında da haber olmuştu" sözlerine Akaydın, "Bazı şeyleri görmezden gelmek, hoşgörülü davranmak, sıkıntı yaratmadığı takdirde tahammül etmek zorundasınız. Yani, sarı, kırmızı, yeşil renkler kışkırtmak için kullanılıyordur; ama biraz tahammül edebilirsiniz buna." demişti.

Öğrencilerin iddialarına göre de Rektörün bu açıklamalarından sonra örgüt sempatizanları üniversitede ve yurtta çok daha rahat hareket etmeye başlamış. AÜ öğrencilerinden olan ve olayların çıktığı yurtta kalan CK isimli öğrenci "Sene başından beri sıkıntı var. Türk Bayrağı bile yakıldı ama örtbas edildi." dedi. Terör örgütü sempatizanlarının yurt içindeki idari binanın ve erkeklerin kaldığı 1 numaralı bloğun camlarını kırdığını anlatan öğrenci, eylemcileri "Öğrenci değillerdi." sözü ile tarif etti. Öğrenci saldırganların elinde muşta, keser, satır gibi kesici ve delici aletler taşıdıklarını da ifade etti.

Öğrencilerin üzerinde durdukları ortak nokta ise okullarında ciddi bir güvenlik zaafiyetinin olduğu yönünde. Kampustaki güvenlik tedbirlerini yetersiz olduğunu söyleyen öğrenciler, isteyen herkesin elini kollunu saylayarak kampusa girebildiğini iddia etti. Özellikle akşamları okullarına çok rahat girilebildiğini iddia eden öğrenciler "Kapıda kimlik sorulmuyor." dedi. "Burada güvenlik adına bir şey yok." diyen öğrencilerden SK, "Olaylardan sonra kimlik kontrolü yapılmaya başlandı." dedi. CK isimli öğrenci ise yurdun ana girişinde bile kamera olmamasından şikayet etti. CK, Rektör Akaydın'ın türban açıklamasından sonra güvenlik kamerası yerleştirmek için kablo çekilen nizamiyeye hala cihaz konulmadığını savundu. CK, içeride kız öğrencilerin kaldığı bloklarda güvenlik kameralarının çalışmasına rağmen, erkek bloklarındakilerin çalışmadığını iddia etti.

Öğrenciler, sorunun Rektör Akaydın'dan kaynaklandığını da iddia etti. "Evlere şenlik bir rektörümüz var. Sorun ondan kaynaklanıyor." diye konuşan öğrenciler, Akaydın'ın olaylar sırasında yurda gelmediğini de iddia etti. Dün yaşanan olayları sağ-sol kavgası olarak görmediklerini ifade eden öğrenciler olayların arkasında PKK terör örgütünün olduğunu savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber