Bürokrasi, ameliyat bekleyen onlarca hastayı yatağa mahkum etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2008 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde bürokratik kriz sebebiyle malzeme alımı yapılamayınca, ameliyat olamayan onlarca hasta yatağa mahkum halde beklediği ileri sürüldü. Başhekim ile müdür arasında imza yetkisi krizi yaşandığı için sadece ortopedi servisinde 36 kişi ameliyat olamadı. 12 gündür bekleyen bir çocuk annesinin sütü kesilme noktasına gelirken, 8 aylık çocuğu babaannesi tarafından her gün hastaneye getirilip emziriliyor.

Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nin ortopedi bölümü başta olmak üzere, değişik bölümlerinde ameliyat olması gereken 30 dan fazla kişi, Hastane Müdürü Zekai Yalçınkaya ile Başhekim Osman Naci Çelik'in arasında yaşanan imza krizi üzerine ne yapacağını şaşırdı. Malzeme alımı konusunda taraflar yetki için topu birbirlerine atıyorlar. Doktorların "ameliyat edilmesi gerekiyor" demesine rağmen çok sayıda hasta malzeme alımı yapılmasını bekliyor. Şikayetler üzerine Bursa Valiliği devreye girerken, Sağlık Bakanlığı

da 2 müfettiş görevlendirip inceleme başlattı.

Hastanede yaşanan bürokrasi krizinin en sıkıntılı mağdurları ise ortopedi hastaları oldu. 30 gündür ameliyat olması için bekleyen ortopedi hastalarının bulunduğu hastanede, 8 aylık çocuk sahibi Seda Avcı'nın dramı ise yürek burktu. Evinin merdivenlerinden düşerek sol ayak bileğinden ayağı kıran Seda Avcı (23) 12 gündür ayağına platin takılması için bekliyor. Hastaneden ameliyat olamadığı için çıkartılmayan ve maddi imkansızlıkları sebebiyle özel bir hastanede tedavi olamayan Avcı, 8 ay önce dünyaya gelen

çocuğu 12 gündür hastane odalarında emziriyor.

Ameliyat olması için yemek yememesi, çocuğunu emzirmesi içinde yemek yemesi gereken Avcı, bazı günlerini "ameliyat olacaksın" dedikleri için aç geçirdiğini ancak ameliyatın bir türlü gerçekleştirilemediğini söyledi. 12 gündür yatağa mahkum olarak yaşayan ve ayağındaki ağrılar sebebiyle hareket etmekte zorlanan Avcı'nın kayınvalidesi Geyik Avcı ise torunun ev ile hastane arasında getirmekten yorulduğunu belirtti.

Her sabah 8 aylık torunu Miraç'ı kucağında hastaneye getirip emzirdikten sonra tekrar eve geri dönen babaanne, gelinin 12 gündür hastanede yatmasına tepki göstererek yetkililerden yardım istedi. Hastane müdürü ve başhekim arasında yaşanan gerginliğin suçlusunun hastalar olmaması gerektiğini söyleyen Geyik Avcı (55) gelinin ameliyat edilmemesine bir anlam veremediklerini belirterek, "Torunum annesini tanımıyor ve 2 gündür annesini emmek istemiyor. Başhekim imzalasın, doktorlar 'biz ameliyat yaparız' diyor

ama 12 gündür kızım yatağa mahkum yaşıyor" diye konuştu.

Hastane müdürünün kendisini başhekime, başhekimin ise hastane müdürüne yönlendirildiğini söyleyen Avcı, gelinin iki gün içinde ameliyat edilmemesi halinde, Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Sigortalar Kurumu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Mermer düşmesi sonucu ayağı kırılan 35 yaşındaki Cengiz Sarıbaş da 8 gündür hastanede ameliyat olmayı bekliyor. Anne Nilüfer Sarıbaş, "Platini dışarıdan biz alıp getirelim ameliyat yapın" diyoruz ama, bunu da kabul etmiyorlar. Hastamızı da çıkarmak istediğimiz zamanda, salmıyorlar. Sevk edin deyip tepki gösterdiğimizde ise gidin şikayet edin diyorlar" şeklinde konuştu.

Hasta yakınlarının ise elinin kolunun bağlandığı Şevket Yılmaz Hastanesi'nde, Başhekim Osman Çelik ise açıklama yapmaktan kaçınarak, ameliyatların yapıldığını iddia etti.

2 ay önce Sağlık Bakanlığı tarafından atanan ve Hastane Müdürü F. Zekai Yalçınkaya ise iddialarla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber