Bayraktar: TOKİ'nin yaptığı konutlar kiraları düşürüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2008 14:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ'nin yaptığı çalışmaların, kira fiyatlarını düşürdüğünden enflasyonun artmasının da engellendiğini söyledi.

Bayraktar, Eskişehir'de Aşağısöğütönü Mahallesi'nde TOKİ'nin Tepebaşı Belediyesi işbirliğiyle yaptırdığı konutları inceledi.

İncelemenin ardından bir açıklama yapan Bayraktar, TOKİ'nin Eskişehir'de yedi bin civarında konut ile içerisinde sosyal donatıların bulunduğu yeni yerleşim yerleri yaptığını belirterek, bu kapsamdaki Aşağısöğütönü Mahallesi'nde gerçekleştirilen çalışmada 1265 konut, birer lise, ilköğretim okulu, spor salonu, kreş ve cami ile iki ticaret merkezinin bulunduğunu kaydetti.

Projenin tamamlanmasıyla altı bin nüfusu barındıracak modern bir yerleşim yeri inşa edeceklerini ifade eden Bayraktar, şöyle konuştu: "Çeşitli gelir gruplarının beraber yaşayacağı, komşuluk ilişkilerinin artacağı, çağdaş bir şantiye kurduk. Burada bir sorunumuz var. Ana arter altyapı işlerini Büyükşehir Belediyesinin yapması gerekir. Aşağısöğütönü projesini Ağustos ya da Eylül ayında teslim edeceğiz. Ancak, kanalizasyonun Büyükşehir Belediyesi tarafından getirilmesi gerekiyor. Yolun, suyun, doğal gazın getirilmesi gerekiyor. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi programlarında olmadığını söylüyor, ancak buralar yerleşim yerleridir, bu işin mutlaka eş güdüm halinde ilçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi tarafından işe sahip çıkılıp halkın hizmetine açılması lazım."

-"DERDİMİZ EV ALAMAYACAK OLAN İNSANLARA ULAŞMAK"-

Amaçlarının, ev alamayan insanları ev sahibi yapmak olduğunu anlatan Bayraktar, "Bizim derdimiz ev alamayacak olan insanlara ulaşmak, kira öder gibi, hatta aidat öder gibi ev alabilmesini sağlamaktır. Amacımıza büyük ölçüde ulaşmaya başladık. Sadece Eskişehir'de değil, Türkiye'nin her tarafında bu başarıyı yakalamış durumdayız. Bu durum bizim için sevindirici" dedi.

Enflasyonla ilgili çok ciddi bir çalışma yürüttüklerine de değinen Bayraktar, hükümetin programı doğrultusunda, TOKİ'nin yaptığı çalışmalarla, kiraların eksi bakiyeye düşmesinin sağlandığını, böylece enflasyonun artmasının da engellendiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber