Eğitim Bir Sen başkanı Memur Sen Başkanlığına aday

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2008 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur Sendikaları Konfedarasyonu (Memur Sen) Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, İçkale Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Memur Sen'in Nisan ayında yapılacak 3. Olağan Genel Kurulu'nda genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Konfedarasyonu ayağa kaldırmak için aday olduklarını belirten Gündoğdu, 12 sendikaya şemsiye ve çatı kuruluş olmak istediklerini söyledi.

Gündoğdu, yönetim kurulu aday listesindeki isimleri de, Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Diyanet Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Büro Memur Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Enerji Bir Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul, Memur Sen Denizli İl Başkanı ve Eğitim Bir Sen Denizli Şube Başkanı Halit Ortaköy, Şanlıurfa Memur Sen İl Başkanı ve Bem Bir Sen Şube Başkanı Ahmet Kaytan olarak açıkladı.

"ÜAK BAŞKANI AKAYDIN İSTİFA ETMELİ"

Gündoğdu, basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Akdeniz Üniversitesi'ndeki olayları değerlendiren Gündoğdu, yaşananların 80 öncesi manzaraları hatırlattığını kaydetti.

Bazı kişilerin kendi işleri yerine başka her alanda çıkış yapmasının, yaşananlara sebep olduğunu ifade ederek, "Başörtülü kızların bahçesine bile giremediği üniversiteye, eli silahlı kişilerin girdiği görülmüştür" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü ve Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanı Mustafa Akaydın'ı istifaya çağıran Gündoğdu, aksi halde ise Akaydın'ın görevden alınması gerektiğini savundu.

Gündoğdu, AK Parti'ye açılan kapatma davası konusunda görüşlerini de açıkladı. Kapatma davasının tekzip edilmiş gazete küpürlerine dayandığını söyleyen Gündoğdu, bu durumun ise davanın inandırıcılığına zarar verdiğini aktardı. Gündoğdu, kapatma davasının Türkiye'ye zarar verdiğini vurguladı.

Demokratik, özgürlükçü, evrensel hukuk ilkelerine uygun yeni bir Anayasa'ya ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Gündoğdu, "Sağduyuyu elden bırakmadan, gerginliğe ve kutuplaşmaya meydan verilmeden, demokratik olgunlukla bu sürecin aşılması gerekmektedir... Cumhurbaşkanı ve sivil toplum kuruluşlarının sağduyu çağrısını ve gerginliği azaltmak yönündeki girişimlerini önemsiyoruz. Ancak 'uzlaşı için herkes bir adım geri atsın' mesajını doğru bulmuyoruz. Tam tersi antidemokratik hareket edenler bir adım değil attıkları her adımı geri almalıdırlar. Sonra da ülkenin ileri gitmesini isteyen herkes bugünün gerisinde değil, ilerisinde buluşmalıdırlar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber