Çankaya'dan Kars'a ?hizmet suçu' yaygın

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 15 Nisan 2008 23:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in ?halka hizmet? nedeniyle ?görevi kötüye kullanmak? ile suçlanması üzerine, NTVMSNBC belediye başkanlarına sordu. Başkanlar suçlamaya tepki gösterip, kendilerinin de halka bedava hizmetler verdiklerini anlattılar.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in, belediyenin olanakları kullanarak halka ucuz hizmet verdiği için ?görevi kötüye kullanmakla? suçlanması geniş yankı yarattı. SHP'li Belediye Başkanı Özgüven'e yönelik suçlamaları, SHP Genel Başkanı ve eski Ankara büyükşehir belediye başkanı Murat Karayalçın, AK Parti'li Kars Belediye Başkanı ve Yerel Yönetimler Derneği Başkanı Naif Alibeyoğlu, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'a sorduk.

Karayalçın ?Görevi kötüye kullanmak buysa, sosyal demokrat belediyeler görevi kötüye kullanmaya devam edecek? dedi.

Suçlama için Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni işaret eden Karayalçın şunları söyledi:

?Bu asla görevi kötüye kullanma değildir. Böyle bir değerlendirme varsa o zaman o kentte yaşayıp yaşamadığı belli olmayan insanlara dağıtılan paketlerin sorgulanması gerekir. Ankara Büyükşehir Belediyesi 265 bin Ankaralı'ya paket yardımında bulunurken şimdi bu yıl 400 bin Ankaralı'ya paket yardımında bulunmaya başladı. Kim bu yeni eklenen 135 bin kişi? Bu yeni 135 bin kişi Ankara'da mı, Ankara dışında mı yaşıyor? Ankara'ya bu nedenle mi geliyor?

KARS BELEDİYESİ 3 BİN BEDAVA KONUT DAĞITMIŞ

?Sıkıntıda olduğumuz bir dönemde halkımızın üzerine çok fazla gitmemek lazım? diyen Kars Belediye Başkanı Alibeyoğlu, belediyelerin duyarlı olup az vergi alması gerektiğini savundu. ?Halkımızın buna ihtiyacı var? diyen Alibeyoğlu şöyle devam etti:

?Popülizm yapıp da çok daha hizmetlerin yapılması gereken noktada yapmayıp, sadece su parası ya da diğer vergileri almıyorsa, yadırganır.

Eğer darphaneniz yoksa ve özel bir yerden destek gelmiyorsa kent hizmetlerini yapabilmek için vergilerimizi kesinlikle toplamak zorundayız. Ama insanları sıkboğaz etmeden... Çoğu kentlerde, çok yoksulun olduğu yerlerde o insanların su parasını almak konusunda çok baskıcı olamayız. İnsanlara destek olmak, kentte yaşayan insanları korumak zorundayız. Belediyeciliğin sosyal boyutu var. Bizim Kaleiçi projemiz vardı. Tarihi dokunun çok yoğun olduğu bir bölgede, türbenin bulunduğu bölgede insanlık dışı yaşayan, tarihi dokuyu alabildiğine kötüleyen altyapısı olmayan insanlar... TOKİ'den aldığımız yerleri bedava verdik. 3 bin konutu TOKİ'den alarak bu insanlarımızı konutlara yerleştirdik.?

ÇANKAYA BELEDİYESİ DE SÜT-POĞAÇA DAĞITIYOR

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz da, NTVMSNBC'nin sorularını yanıtlarken, belediye başkanlarının ihtiyacı olanları bilip, hizmeti dağıtmasının normal olduğunu savunurken, ?Görevi kötüye kullanmakla ilgili neler yapılıyor, gelsinler Ankara'ya baksınlar? dedi.

Eryılmaz'la röportajın tam metni için tıklayın

Belediyelerin kaynak ve maliyet hesabı yapması gerektiğini, bu yapılmazsa ?görevi kötüye kullanmak? değil, ?beceriksizlik? olacağını söyleyen

Eryılmaz, Çankaya Belediyesi'nde ?Gıda Bankası? kurduklarını, ?bağış? yoluyla gıda üreticilerinden gelen yiyeceklerin burada toplandığını, ihtiyacı olanlara ayda 250 YTL'lik alışveriş hakkı tanıdıklarını anlattı. Bu uygulamadan halen bin 200 ailenin yararlandığını, iki ay içinde 10 bine ulaşacaklarını söyleyen Eryılmaz, ayrıca her sabah 10 bine yakın çocuğa süt ve poğaça dağıttıklarını söyledi ve ekledi: Dikili Belediye Başkanı'nı soruşturan felsefe, bize de ?Niye çocuklara süt dağıtıyorsun?? diyebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber