Öğrencilerin yüzde 90'nının dişi çürük

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2008 14:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Dr. Hakan Tuğrul, Türkiye'deki öğrencilerin yaklaşık yüzde 90'ının dişlerinde çürük olduğunu, bunların sadece yüzde 2'sinin tedavi gördüğünü açıkladı.

Başhekim Tuğrul, dişlerdeki çürükler ve diş eti hastalıklarının vücudun genel sağlığıyla ilgili olduğunu ifade ederek, "Çoğu zaman ağız dokuları, bireyin genel sağlık durumunun hassas göstergesidir. Özellikle kan, mide, bağırsak ve hormon hastalıklarıyla beslenme bozukluklarında ağız ve diş sağlığının önemi büyüktür." dedi.

Özellikle öğrencilerde çürükler olduğuna dikkat çeken Dr. Tuğrul, "Toplumumuzda çürük ve diş eti hastalığı çok yaygın görülmektedir. Araştırmalar sonucu öğrenci başına dört beş çürük düştüğü, yüzde 90 öğrencinin tedaviye ihtiyaç duyduğu, buna karşılık yüzde 1 ile 2'sinin tedavi gördüğü saptanmıştır. Okul çağındaki diş çürüklerine, diğer yaş gruplarında diş eti hastalıkları ve protez ihtiyaçları eklendiğinde problemin boyutları oldukça büyümektedir." şeklinde konuştu.

Başhekim Hakan Tuğrul, ağız ve diş sağlığının korunmasında fertlerin göstereceği çabanın çok önemli olduğunu, öğretmen, aile ve hekim işbirliğiyle çözüm bulunacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber