'HAKSEN' adı altında yeni bir memur konfederasyonu kuruldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2008 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Kamuda örgütlü 9 sendika, Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) adı altında yeni bir memur konfederasyonu kurdular.

HAKSEN'in Kurucu Genel Başkanı Ayhan Çivi, yönetim kurulu üyeleri ile düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Büro Hak-Sen, Ulaşım Hak-Sen, Toç Hak-Sen, Enerji Hak-Sen, Eğitim Hak-Sen, Sağlık Hak-Sen, Haber Hak-Sen, Yerel Hak-Sen ve İmar Hak-Sen sendikalarının bir araya gelerek oluşturduğu HAKSEN'in kuruluş dilekçesinin dün valiliğe verildiğini bildirdi.

Türkiye'de yıllardır kamu çalışanlarının sendikal mücadelelerinin devam ettiğini belirten Çivi, kamu çalışanlarının ancak yüzde 50'sinin sendikalı olduğuna dikkati çekti. Çivi, şöyle konuştu:

"Mevcut kamu görevlileri sendikaları, çalışanların ihtiyaçları ve taleplerini takip edememekte, değişen ihtiyaçlara ve şartlara uygun olarak politikalarını ve kadrolarını yenileyememektedir. Sendikalardaki demokratik mekanizmalar tıkanmış ve statükocu bir anlayış giderek hakim olmuştur. Bu nedenle kamu sendikacılığına güven giderek azalmaktadır. Bir değişim gerekmektedir. Bu nedenlerle HAKSEN'i oluşturduk. HAKSEN mevcut yapıların bir benzeri, kopyası olmayacaktır."

Öte yandan Konut Edindirme Yardımı'nın (KEY) hak sahiplerine ödenmesi konusunda hak sahiplerinin alacakları rakamlarla ilgili bir hesaplama yaptıklarını belirten Çivi, buna göre, 1987 yılının ocak ayından itibaren KEY kesintisi yapılan bir çalışanın alacağı parayı 1413 YTL olarak hesapladıklarını bildirdi. Bu hesaplamaların kesintilerin başladığı tarihten itibaren aralıksız çalışanları kapsadığını anlatan Çivi, aralıklarla çalışanların alacaklarını hesaplayabilmeleri için de konfederasyonlarının web sitesinde "KEYmatik" oluşturulacağını ve isteyen herkesin buradan kendi alacağını hesaplayabileceğini söyledi.

Çivi ve yönetim Kurulu üyeleri, daha sonra Anıtkabir'i ziyaret ederek, saygı duruşunda bulundular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber