Kundakçı 4 öğrenci Diyarbakır'da tutuklandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Nisan 2008 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Canan ALTINTAŞ/ DİYARBAKIR, (DHA)

DİYARBAKIR'da, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda İstanbul'da araç yakıp, molotoflu saldırılarda bulunan ve PKK terör örgütüne elaman temin ettikleri öne sürülen 5 üniversite öğrencisi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkartılan zanlılardan 4'ü tutuklandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda, İstanbul'da terör örgütü adına molotof kokteyli saldırı, araç yakma eylemi, korsan gösteri ve komite oluştururak örgütün kırsal kesimine elaman temin edip, aktarımını sağladıkları belirlenen 5 kişi yakalandı. Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Demokratik Gençlik üyesi 5 üniversite öğrencisinin üzerine ve evlerinde yapılan aramada çok miktarda örgütsel döküman, örgüt propagandasını içeren kaset ile CD'ler ve 1 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Suç delilleri ile birlikte mahkemeye çıkarılan 5 kişiden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ?Yasadışı bölücü terör örgütüne yönelik operasyonel çalışmalar aralıksız ve kararlı bir biçimde, vatandaşlarımız, tüm devlet kurum ve kuruluşları ile iş birliği içerisinde sürdürülmektedir? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber