Ulaşım-Sen Başkanı Güzel, makinistsiz treni anlattı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2008 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel, Türk mühendisinin geliştirdiği 160 kilometre hız yapabilen makinistsiz treni Sivas'ta anlattı. Temmuz ayında seferlerine Sivas veya Samsun'dan başlatmak istediklerini söyleyen Güzel, bu projenin ülke ekonomisine ve istihdama büyük katkı yapacağını söyledi.

Proje hakkında kurum ve sivil toplum kuruluşlarından destek almak amacıyla Sivas'a gelen Güzel, Kamu-Sen binasında basın toplantısı düzenledi. Hafif raylı sistem demiryolu araçları konusunda bir Türk mühendis ile proje yaptıklarını belirten Güzel, "Saatte 160 kilometre hız yapabilen makinistsiz trenin deneme sürüşlerinin temmuz ayında Sivas'ta veya Samsun'da yapacağız. Mevcut lokomotiflerin 10 katına daha ucuz üretilecek olan bu projedeki makine ve vagonlar, kendi enerjisini kendi üretecek. Örneğin Adana-Ankara arası 200 bin YTL yakıt tüketilen, trenimiz sayesinde yakıt kullanımı 250 YTL kadar olacak. Bu proje hayata geçtiğinde ulaşım daha kaliteli, güvenli ve hızlı olacak" dedi.

Bu projenin yük ve yolcu vagonlarında kullanılabileceğine dikkat çeken Güzel, şehir içinde de hafif raylı sistemde de kullanılacak şekilde olduğunu, hızlı tren projesindeki rayların yapılması ile birlikte burada da kullanımının olacağını kaydetti.

Güzel bu projeyi Hindistan ve Sudan gibi ülkelerin yetkililerinin duyduğunu belirterek, bu ülkelerin talipli olduğunu sözlerine ekledi.

Dün Samsun'da bugün de Sivas'ta toplantılar yaptıklarını belirten Güzel, herkesin bu projeye destek vermesi gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber