Şehit onbaşı, Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2008 22:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Bestler-Dereler bölgesinde sürdürülen operasyonda 1 güvenlik görevlisi şehid olduğunu, 2'si ağır olmak üzere 7 güvenlik görevlisinin yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

?Şırnak ili Bestler-Dereler bölgesinde, PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne karşı sürdürülen operasyonda, 16 Nisan 2008 günü bir grup terörist ile temas sağlanmıştır. Çıkan silahlı çatışmada bir güvenlik görevlisi şehit olmuş, ikisi ağır olmak üzere yedi güvenlik görevlisi yaralanmıştır. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir.

Aynı gün bölgede yapılan arama ve tarama faaliyetinde; 1,5 kg. TNT kullanılarak hazırlanmış 2 adet patlayıcı madde düzeneği ile 108 kg. muhtelif gıda maddesi ele geçirilmiştir.?

ONBAŞI KÜRTÇE AĞITLARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Onbaşı Sezai Kan için memleketi Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Yapraklı köyünde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin yakınlarının Kürtçe feryâd ederek yürekleri dağladı.

Şehit Piyade komando onbaşı Sezai Kan için Ergani ilçesine bağlı Yapraklı köyünde yapılan cenaze törenine Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 2. Taktik Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Tümgeneral Atilla Özler, 16. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Erdem, Diyarbakır İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Kurmay Albay İsmet Eroğlu, Kaymakamlar, askerî erkân ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören takımındaki askerlerin Türk bayrağına sarılı cenazeyi, "Şehidler ölmez vatan bölünmez! Vatan, sana canım feda" marşı ile getirmesi dikkat çekti. Törende konuşan Ergani İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Oğuz Kahraman, bir milletin vatanı için ölmesini bilen evlâtları olduğu müddetçe yaşadıklarını belirterek, "Bizler her bir ferdi ile bu duygu içinde olan yüce Türk milletinin evlâtlarıyız. Yemin ettik, bu vatanı böldürmeyeceğiz. Bir ölüp, bin dirilecek yine şehit olacağız" dedi.

Konuşmanın ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazında şehidin anne ve babası zorlukla ayakta kalmaya çalışarak, evlâtları için Kürtçe feryâd ettiler. Cenaze namazının ardından şehid Onbaşı Kan, Yapraklı köyü mezarlığında gözyaşları arasında defnedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber