MHP, Tarım Bakanı için gensoru istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2008 22:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

MHP, pirinç, bulgur ve bakliyatta fiyat artışları yaşanırken, gerekli tedbirleri almadığı ve sorumsuz davrandığı gerekçesiyle, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker hakkında gensoru açılmasını istedi.

MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır ile arkadaşlarının imzasını taşıyan önergede, son yıllarda tarımdan geçimini sağlayan çiftçilerin büyük sıkıntılar yaşadığı belirtildi.

Tarımda girdi fiyatlarının arttığı, buna karşılık çiftçilerin ürünlerini değeri fiyattan satamadığı ve her geçen yıl çiftçilerin gelirlerinin, refah seviyesinin düştüğü kaydedilen önergede, şunlar kaydedildi:

"İnsanlarımız asgari geçimlerini dahi sağlayamamaktadır. Son aylarda ise temel gıda maddeleri olan pirinç, bulgur ve bakliyatta yaşanan fiyat artışları tüm halkımızı ciddi anlamda sıkıntıya sokmuştur. Bütün bu sorunlar yaşanırken, gerekli tedbirleri almayan ve sorumsuz davranan Tarım ve Köyişleri Bakanı Sayın Mehmet Mehdi Eker hakkında Anayasa'nın 99. İçtüzüğün 106. maddeleri uyarınca gensoru açılmasını arz ve talep ederiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber