18 Nisan 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 18 Nisan 2008 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

301 KOMİSYONDA

-Tali komisyon olan AB Uyum Komisyonu'ndaki görüşmeleri Çarşamba günü yapılan TCK'nın 301 ve 305. maddelerine ilişkin değişiklik teklifi, bugün Adalet Komisyonu'nda ele alınıyor. (Saat:10.00)

-AKP Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak ile DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın değişiklik teklifleri birleştirilerek görüşülüyor.

-Bugünkü görüşmelerin de AB Uyum Komisyonu görüşmeleri sırasında yaşanan tartışmalara sahne olması bekleniyor. Üyeleri dışında CHP ve MHP'den çok sayıda milletvekilinin katılacağı Adalet Komisyonu toplantısı, Meclis'in en büyük komisyon salonu olan Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gerçekleştiriliyor.

-CHP'DEN ATV-SABAH DEĞERLENDİRMESİ

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ATV-Sabah grubunun Çalık Grubuna satışı ile ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.30)

-DTP'Lİ TUNCEL'İN BASIN TOPLANTISI

-DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:12.30)

-ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU TOPLANIYOR

-Üçlü Danışma Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında toplanıyor.

-Toplantıda, Sendikalar Kanunu Tasarısı Taslağı ile Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu Tasarısı Taslağı ele alınıyor. (Saat:14.00)

-ATALAY'A 1 MAYIS ZİYARETİ

-TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK başkanları, 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarının Taksim Meydanı'nda yapılması taleplerini iletmek üzere İçişleri Bakanı Atalay'ı ziyaret ediyor. (Saat:16.30)

-BAKAN ÇAĞLAYAN SETBİR'DE

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye Süt, Et ve Gıda Sanayicileri Birliği?nin Genel Kurul toplantısına katılıyor. (Saat:10.30)

-KIBRISLI BAKANDAN MEHDİ EKER'E ZİYARET

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, KKTC Tarım ve Orman Bakanı Önder Sennaroğlu ile Bakanlık'ta bir araya geliyor. (Saat:14.30)

-OTOKAR'IN 2007 SONUÇLARI VE 2008 HEDEFLERİ PAYLAŞILACAK

-Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, sektördeki 45. yılında Otokar'daki gelişmeleri paylaşacak ve Otokar'ın, 2007 yılı sonuçlarını değerlendirerek, 2008 hedeflerini açıklıyor. (Saat: 10.30)

-BAYKAL CEMEVİ TEMELİ ATACAK

-Türkiye'nin en büyük Cemevi Ankara'da yapılacak. Cemevi'nin temelini, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan atacak. Yarın gerçekleştirilecek törene, CHP milletvekilleri, partililer ve vatandaşlar katılacak.

-DSP'Lİ TÜRKER'DEN "ŞEFFAF SANDIK" ÖNERİSİ

-DSP Genel Sekreteri Masum Türker, önümüzdeki yıl yapılması planlanan yerel seçimlerde "şeffaf" sandıkların kullanılmasını istedi. Hükümetten, bu konuda Yüksek Seçim Kurulu'na gerekli bütçeyi ayırmasını isteyen Türker, bu yöntemle şaibeli seçimlerin önüne geçilebileceğini savundu.

-CHP'Lİ ÖZDEMİR: ?2 TEMMUZ ?SEVGİ VE HOŞGÖRÜ GÜNÜ' İLAN EDİLSİN?

-CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Sivas olaylarının yaşandığı 2 Temmuz gününün, ?Sevgi ve Hoşgörü Günü? ilan edilmesi için kanun teklifi verdi.

-Özdemir, teklifinin gerekçesinde, ?Devlet olarak bu olaydaki sorumluluğun kabulü, yaşamına kastedilen yurttaşlarımızın aziz hatıralarına saygıyı ifade ve tüm ülkede sevgi ve hoşgörüyü sağlamanın barış içinde, kardeşçe, bir arada yaşamanın öneminin vurgulanması bakımından, 2 Temmuz gününün sevgi ve hoşgörü günü olarak anılması doğru olandır? dedi.

-YARGITAY'DAN, ?BAŞBAKAN'A ?SAHTEKAR, HIRSIZ VE AÇGÖZLÜ' DEMEK ELEŞTİRİDİR KARARI

-Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ?sahtekar olmakla, kendi çevresine avanta vermekle, hırsızlık yapmakla, çalıp çırpmakla ve açgözlülükle suçlayan' Erkan Mumcu hakkında verilen tazminat kararının bozulmasına hükmetti.

-Kararda, ?Tarafların kimlikleri ve siyasi yapıları dikkate alındığında parti grup toplantısında yapılmış olması gözetildiğinde siyasi nitelikli sert bir eleştiri olduğu, hukuka aykırılık unsuru taşımadığı sonucuna varılmalıdır? denildi.

-PERAKENDECİLERDEN STOK ELEŞTİRİLERİNE YANIT: ?STOK YAPILDIĞINDAN ENDİŞESİ OLAN VARSA İHBAR ETSİN, DENETLEYELİM?

-Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Şeref Songör, perakendecilerin stok yaptığı iddialarına yanıt verdi. Songör, ?Eğer en ufak endişesi olan varsa, ihbar etsin. Bizde denetimlerimizi yapalım? dedi.

-PARA ARZINDA 3.4 MİLYAR YTL'LİK ARTIŞ

-En geniş tanımlı para arzı M3, 28 Mart-4 Nisan haftasında 3 milyar 427.8 milyon YTL genişleyerek 398 milyar 36.4 milyon YTL'ye çıktı. Para arzında yılbaşından bu yana artış 27.9 milyar YTL'ye ulaştı.

-YARGI KARARINA UYMAYAN VALİ TBMM YOLUNDA

-Osmaniye Valiliği, Şehit Yasemin Tekin İlköğretim Okulu'nun binasını başka bir okula tahsis etmesinin ardından, bu karara yargı engeli geldi. Osmaniye Valisi'nin yargı kararına uymaması ise Meclis gündemine getirildi.

-CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İçişleri Bakanı Sayın Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle gönderdiği soru önergesinde, bir valinin yargı kararına uymamasının nedenini sordu.

-RUHSAT ALMAYI BEKLEYEN TIP VE DAL MERKEZLERİNE SAĞLIK BAKANI'NDAN İYİ HABER

-Sağlık Bakanı Akdağ, 15 Şubat'ta yürürlüğe giren Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkındaki Yönetmeliğe eklenen ek maddeler ile 6 aydır ruhsat bekleyen 217 Tıp ve Dal Merkezine fiziki koşullara uygunluk açısından getirilen yeni yükümlülükleri kaldırmak için harekete geçti.

-Sağlık İşletmeleri Birliği Derneği üyesi Dr. Nihat Mutlu, Sağlık Bakanı Akdağ ile görüştüklerini söyleyerek, Bakan Akdağ'dan ek maddelerin kaldırılması yönünde söz aldıklarını ifade etti.

-GENÇ SAHNE'DEN AYLA ALGAN'A ?TİYATROYA ADANMIŞ BİR ÖMÜR? ÖDÜLÜ

-Bu yıl 2'incisi düzenlenen ?Genç Sahne Tiyatro Günleri? 20 Nisan'da yapılacak Genç Sahne Tiyatro Günleri Ödül Gecesiyle son bulacak. Ödül gecesinde, usta tiyatrocu Ayla Algan'a, ?Tiyatroya Adanmış Bir Ömür?, ünlü oyuncular Sumru Yavrucuk ve Yetkin Dikinciler'e de ?Tiyatroyla Bir Ömür Başarı? ödülleri verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber