Hemşireler, Müslüm Gürses'i RTÜK'e şikayet etti

Haber Giriş : 18 Nisan 2008 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Türk Sağlık-Sen, doktor ve hemşire karakterlerinin yer aldığı Vestel reklamında hemşirelerin rencide edildiğini savunarak, reklamın kaldırılması talebiyle RTÜK'e başvurdu.

Türk Sağlık-Sen doktor ve hemşire karakterlerinin yer aldığı Vestel reklamında hemşirelerin rencide edildiğini savunarak reklamın kaldırılması talebiyle RTÜK'e başvurdu.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaptığı yazılı açıklamada, sanatçı Müslüm Gürses'in de rol aldığı Vestel'in "Doktor V, Hemşire V? reklamı ile hemşirelerin rencide edildiğini savundu. Kahveci, söz konusu Vestel reklamı ile ilgili olarak yüzlerce şikayet maili aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

?Reklamda özellikle hemşire V'nin konuşmaları, davranışları ve kıyafeti kurumlarında bin bir zorlukla görev yapan hemşire arkadaşlarımızı rencide etmiştir. Reklamla insanların zihinlerinin böyle bir hemşire imajı çizilmesi son derece yanlış ve yakışıksızdır. Hiçbir hemşire arkadaşımız reklamda bile olsa böyle tasvir edilemez. Vestel sorumlu davranarak bu reklam filminin yayından kaldırmalı ve hemşirelerimizden özür dilemelidir?

Söz konusu reklam filmi hakkında RTÜK ve Reklam Öz Denetim Kurulu'na başvuru yaptıklarını belirten Kahveci, ?Hemşirelerimizi rencide eden bu reklamı televizyonlarda görmek istemiyoruz. Umarız en kısa zamanda hemşirelerimizi rencide eden bu reklam yayından kaldırılır? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber