Sosyal Güvenlik Yasası protesto edildi

Haber Giriş : 19 Nisan 2008 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- KESK'e bağlı Eğitim-Sen , "Eğitim, Sağlık ve sosyal Güvenlik Haklarımıza Sahip Çıkmak, Gericiliğe Dur Demek için Alanlardayız" adı altında Sıhhiye Meydanı'nda bir miting düzenledi.

20 ilden gelen Eğitim-Sen üyesi kamu çalışanları sabah saatlerinden itibaren Ankara Garı önünde toplanarak kortej oluşturdu. Mitinge katılanlar, Talatpaşa Bulvarı Atatürk Bulvarı güzergahını izleyerek Sıhhiye Meydanı'na ulaştı. Polis tarafından oluşturulan arama kabinlerinde yapılan aramanın ardından katılımcılar meydana alındı.

Mitingde KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul açılış konuşmasını yaptı. Tombul, Sosyal Güvenlik Yasa'sının toplumunun vicdanında onaylanmadığını iddia ederek, "Meclis süreci bitse bile hak kayıplarımızı geri alana kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Tombul, 1 Mayıs'ta İstanbul Taksim Meydanı'nda olacaklarını ifade etti. Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ise parasız eğitim, parasız sağlık ve güvenli gelecek talebimizin takipçisi olduklarını göstermek için toplandıklarını belirterek, Türkiye'nin başrolünde egemenlerin bulunduğu bir kayıkçı kavgasının içinde ilerlediğini kaydetti.

Emekçiler olarak gidişatı kabul etmediklerini söyleyen Dinçer, içinde bulunulan sorunların demokratik hukuk kurallarına uyarak çözüleceğine inandıklarını belirterek egemenlerin suni gündemlerinin emekçilerin gündemi haline gelmesine, gerçek sorunların üzerinin örtülmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

Eğitim sisteminin yıllardır sürdürülen bilinçli politikalar sonucu bir sorun yumağı haline geldiğini öne süren Dinçer, eğitiminin alınıp satılan bir meta haline dönüştüren bu anlayışa karşı sessiz kalmayacaklarını açıkladı. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) ile emeklilik ve sağlık hakkının tamamen piyasaya terk edildiğini söyleyen Dinçer, başta çocuklar ve gençler olmak üzere tüm toplumunun geleceği ipotek altına alınmak istendiğini iddia etti.

Dinçer şöyle devam etti: "Eğitim ve bilim emekçilerinin iş güvencesini yok edilmesine; eğitim ve yüksek öğretimdeki gerici-piyasacı uygulamalara ve siyasi kadrolaşmaya hayır diyoruz. Emekçilerin ve yoksul halkın sağlık ve sosyal güvenlik haklarını yok edecek SSGSS'ye hayır diyoruz. Ülkemizi adım adım kaosun eşiğine getiren her türlü hukuk dışı girişime hayır diyoruz. Eğitim emekçileri eşit-özgür ve barış içinde bir arada yaşayacağımız demokratik bir Türkiye istiyor ve böyle bir ülke için mücadelemizi sürdüreceğiz."

Yaklaşık 3 bin polisin görev yaptığı miting nedeniyle Atatürk Bulvarı, Necatibey Caddesi, Mithatpaşa Caddesi, Talatpaşa Bulvarı bir süre trafiğe kapandı.

Miting, grup Kızılırmak'ın konserinin ardından olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber