Otelcilik ve turizm meslek lisesi öğretmenlerine otel yolu gözüktü

Haber Giriş : 21 Nisan 2008 23:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

TURİZM MESLEK ÖĞRETMENLERİNE OTEL YOLU GÖZÜKTÜ

Milli Eğitim Bakanlığı, Anadolu otelcilik ve turizm meslek lisesi öğretmenlerinin 4 ve 5 yıldızlı otellerde çalışarak sektörde deneyim kazanmasını sağlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Turizm ve Ticaret Öğretim Genel Müdürlüğü, Meslek Dersleri Öğretmenlerinin Sektörde İşbaşı Eğitil Projesi hazırladı. Proje kapsamında Anadolu Otelcilik ve Turizmi Meslek Lisesi'nde görevli meslek dersi öğretmenleri, 4 ve 5 yıldızlı otellerde işbaşı eğitimi alacak.

-ÖĞRETMENLER 4-5 YILDIZLI OTELLERDE ÇALIŞACAK-

Meslek dersi öğretmenlerinin teorik bilginin yerine uygulamalı olarak alanlarına hakim olması, sektöründeki yenilik ve değişimleri izlemeleri, temel yeterlilik ve becerilerin artırmaları amacıyla verilen proje kapsamında, 300 meslek dersi öğretmeni işbaşı eğitimine alınacak. İşbaşı eğitimine alınacak öğretmenler, Yiyecek İçecek Hizmetleri ve Konaklama ile Seyahat Hizmetleri dallarında görev yapan meslek dersleri öğretmenlerinden seçilecek. İşbaşı yapacak öğretmenler, Antalya Merkez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde konaklayacak, 4 ve 5 yıldızlı 35 otelin ilgili departmanlarında yaklaşık 2 hafta görev yapacak. İşbaşı yapacak öğretmenler 21 Nisan 30 Mayıs tarihleri arasında belli dönemlerde eğitim alacak.

-EĞİTİM HER YIL YAPILACAK-

Milli Eğitim Bakanlığı, Antalya'da meslek derslerinin işbaşı eğitimin sağlayacağı 34 otel yetkilisi ile protokol görüşmelerini sürdürürken, iş başı eğitiminin sürekliliğinin sağlanması hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber