MEB, Ağustos Ayında Kimlere Başvuru Hakkı Tanıyacak?

Kamu kurumlarında memur olarak çalışanlar, 4/B'li sağlık, diyanet veya bayındırlık personeli olarak görevlendirilenler veya 399 tabi sözleşmeli olarak çalışanlardan yoğun olarak sorular almaktayız. Tüm sorular "başvuru hakkı tanınıp tanınmayacağına" ilişkindir. MEB'in bu belirsizliği gidermeye yönelik bir açıklama yapması çok uygun olacaktır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Nisan 2008 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çeşitli statülerde çalışan veya memur olduktan sonra istifa eden veyahut da emekli olanların öğretmenlik atamalarına başvurup başvuramayacağı net değildir. Zira MEB dönem dönem değişik uygulamalar içine girmektedir.

Son olarak 2007 yılı Ağustos dönemi atamalarında MEB e-devlet uygulamalarını çok ilerletmiştir. Bakanlık, diğer kamu kurumları ile yaptığı otomasyonu en üst seviye taşımıştır. Bu otomasyın çerçvesinde bir adayın askerde olup olmadığı, adli sicil kaydı ve sosyal güvenlik kurumları ile ilişkisi görülebilmektedir.

Diğer taraftan, 2008/1 öğretmenlik atamalarında çalışan tüm adayları rahatsız edecek bir düzenleme yer almıştır. Bu düzenleme şu şekildedir:

"2.7. Kamu kurum ve kuruluşlarında kadro karşılığı sigortalı, sözleşmeli ve kadrolu (aday veya asıl) olarak hâlen görev yapanlar ile ayrılmış olanların sözleşmeli öğretmenliğe görevlendirmesi yapılmayacaktır (vekil, ücretli vb. öğretmenlik yapanlar hariç)."

Yukarıdaki ibare ve otomasyon programının yardımı sayesinde çalışan adayların başvuru engellenmiştir. Tabii sadece çalışan değil istifa edenlerin de...

MEB'in 2008 yılı yaz dönemi atamalarında da aynı sınırlayıcı uygulamayı devam ettirip ettirmeyeceği konusunda bir açıklama yapması oldukça önemlidir. Zira daha bugünden sınava hazırlanan binlerce "çalışan aday" bulunmamaktadır. Bakanlığın uygulama değişikliklerini son gün adaylara duyurması çok sayıda mağduriyete neden olmaktadır. Bugünlerde yapılacak bir açıklama ile zihinlerdeki soru işaretleri giderilmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber