Topbaş: Taksim artık bir miting alanı olmaktan çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2008 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına izin verilmesi yönündeki taleplerle ilgili olarak, "12,5 milyon nüfusu olan İstanbul için Taksim, artık bir miting alanı olmaktan çıktı" dedi.

Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Halk Ekmek A.Ş'nin çalışmalarına ilişkin bilgi vermek amacıyla düzenlenen toplantının ardından basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Taksim'de geniş katılımlı büyük organizasyonlar düzenlemesine karşın, sendikaların 1 Mayıs'ta Taksim'de miting yapma taleplerinin geri çevrilmesini nasıl değerlendirdiği" sorulan Topbaş, 1 Mayıs 1977'de Taksim Meydanı'nda yaşanan olayların kötü hatıralarının bulunduğunu hatırlattı.

Demokratik bir ülkede insanların kendilerini ifade edebilmelerine karşı olmadıklarını, ancak mülki amirlerin Taksim Meydanı'nı çok hassas bir bölge olması nedeniyle miting için uygun bulmadıklarını kaydeden Topbaş, şöyle konuştu:

"Geçmişte Taksim, miting alanıydı. Çünkü, İstanbul'un nüfusu 1-2 milyondu. O dönemde mitingler için Taksim'den başka yer düşünülemiyordu. Çünkü erişimin en kolay olduğu yer orasıydı. Oraya gelen nüfus 30-40 bini geçmiyordu, ama şimdi İstanbul 12,5 milyon. 12,5 milyon nüfusu olan bir İstanbul için Taksim, artık bir miting alanı olmaktan çıktı. Taksim, kent nüfusuna cevap verebilecek boyutta değil. Taksim, Cumhuriyet Anıtı'nın bulunduğu önemli bir nokta. Buraya protokol boyutunda bir çelenk koyma gayet normal, ama onun dışındaki bir çalışmaya cevap veremeyecek boyutta bir alan. Güvenlik ve turizm açısından endişeler var. Sayın Valimizin değerlendirmelerine baktığımız zaman biraz da farklı yerler olsun istiyor ki insanlar gelsin eğlensinler. 1 Mayıs gerekiyorsa bayram olsun, insanlar eğlenip, haklarını dile getirebilsinler, ama bunun günlük hayatımıza, yaşantımıza, hatta hatıralarımıza kötü izler bırakmamasına özen gösterilmesini tüm sendika mensuplarından bir yönetici olarak talep ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber