Gül, köy çocuğu Aysel'in feryadını duydu

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 22 Nisan 2008 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aysel Keser, Şanlıurfa Yaylak Köyü'nden ve 8. sınıf öğrencisi. El yazısıyla Cumhurbaşkanı Gül'e yazdığı mektupta ailesinin artık onu okutmayacağını belirterek yardım istedi. '23 Nisan benim için o zaman bayram olacak? diyen Aysel'in feryadını duyan Gül de onu Ankara'ya davet etti

YAKUP BULUT ANKARA

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinin Yaylak köyünden Aysel Keser adlı 8. sınıf öğrencisi kendi el yazısıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup yazdı. Keser, yazdığı mektupta 23 Nisan törenlerine katılmak hayalini gerçekleştirmek için Cumhurbaşkanı Gül'den yardım istedi. ?Sizin o gülüşünüzü, gülen yüzünüzü görmediğim halde sizi çok ama çok seviyorum? diyen Keser, ailesinden sonra kendisine en yakın hissettiği kişi olduğu için Gül'den yardım istediğini söyledi.

SİZİ SEVEN BİR KÖY ÇOCUĞU

Cumhurbaşkanı'nın hayalini gerçekleştireceğine inandığını kaydeden Keser mektubunda şöyle dedi: ?Ailemin bu hayalimi hiçbir zaman gerçekleştiremeyeceğini bildiğim için bu mektubu size yazmak istedim. Sizin bu hayalimi gerçekleştireceğinize inanıyorum, inşallah yanılmam. Sizin o gülüşünüzü, gülen yüzünüzü görmediğim halde sizi çok ama çok seviyorum. Ve her zaman seveceğim. Bu yılki 23 Nisan'da bu hayalimi gerçekleştirmenizi çok istiyorum. Çünkü bu yıl benim son eğitim yılım. Çünkü babam beni okutmayacak. Yani şanssız biriyim. İnanır mısınız 23 Nisan benim yüzümü pek güldürmüyor ve bana çok büyük bir bayram gibi gelmiyor. Ama bu hayalim bu yılki 23 Nisan'da gerçekleşirse 23 Nisan işte o zaman yüzümü güldürür ve o zaman benim en büyük bayramım olur. Size kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum. Belki de duygularımı bir mektupla anlatamıyorum ama yine de size elimden geldiğince duygularımı bu kağıda döktüm. Sizi çok seviyorum. Hayatınızda mutluluklar ve başarılar dilerim. Cevabınızı bekliyorum. Saygılarımla. Sizi çok seven bir köy çocuğu Aysel.?

BABA: KEŞKE OKUTABİLSEM

Baba Sıtkı Keser, kızını sadece maddi imkansızlıklar nedeniyle okutamadığını belirterek, 'Kesinlikle kız evlat erkek evlat ayrımı yapmıyorum. 9 çocuğum var ve evde tek kişi çalışıyorum. Sadece Aysel'i değil erkek çocuklarımı da okutamıyorum. Keşke maddi imkanlarım olsa da çocuklarımı okutabilsem' diye konuştu. Mektubuna cevap aldığına hâlâ inanamadığını söyleyen Aysel Keser, 'Derste öğretmenimiz en sevdiğiniz kişiye mektup yazın dedi. Ben de Cumhurbaşkanımız'ı çok sevdiğim için ona mektup yazdım. Hayatımdaki en güzel 23 Nisan olacak. Umarım benim okula gitmemi sağlar. Eğer okuyabilirsem en büyük hayalim hemşire olabilmek' dedi.

Aileyi ikna için Çelik devrede

Aysel Keser 23 Nisan törenlerinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü organizasyonlar için 81 ilden Ankara'ya getirilecek öğrenci grubunun içinde yer alacak. Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuğu olacak olan Aysel Keser'in eğitimine devam etmesiyle ilgili ailesini ikna için Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik devreye girecek. Bakan Çelik, küçük Aysel'in eğitimine devam etmesi için destek olacak.

Gül törene davet etti

Küçük Aysel'in babasının kendisini okutmayacağını ve bunun için şanssız olduğunu belirttiği mektubuna Cumhurbaşkanlığı'ndan olumlu yanıt geldi. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, Milli Eğitim Bakanlığı'na minik Aysel'in talebini ileterek Ankara'daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine dahil edilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber