Şehitler gözyaşları ile uğurlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2008 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında terör örgütü tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Bekir Atacan (25) Osmaniye'nin Nohuttepe köyünde, Şehit Piyade Komando Çavuş Tuncay Özdemir (23 ise Sakarya'da toprağa verildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Atacan'ın naaşı Osmaniye Devlet Hastanesi morgundan alınarak Enverhul Hamit Camisine getirildi. Saygı duruşunun ardından Şehit Uzman Çavuş Atacan'ın biyografisi okundu, Piyade Yüzbaşı Ferhat Çankaya da bir konuşma yaptı.

Osmaniye Müftüsü Zeki Sarılar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, Şehit Uzman Çavuş Bekir Atacan'ın Türk Bayrağına sarılı tabutu bir süre omuzlarda taşındıktan sonra Nohuttepe köyündeki baba evine götürüldü.

Şehidin cenazesi daha sonra köy mezarlığından toprağa verildi.

Cenazenin taşınması sırasında ise güvenlik güçleri herhangi bir olay yaşanmaması için cami yakınında bulunan Demokratik Toplum Partisi (DTP) binasının damından aşağıya dev Türk Bayrağı astı. Parti binasının bulunduğu cadde polis ekipleri tarafından trafiğe kapatıldı.

Bu arada, Uzman Çavuş Bekir Atacan'ın 2 yıl önce göreve başladığı, Irak'ın kuzeyine düzenlenen Güneş Operasyonu'na da katıldığı öğrenildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki mayın patlamasında şehit olan piyade komando çavuş Tuncay Özdemir (23) için de Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde bir tören düzenlendi.

Zincirli Alipaşa Camisi'ndeki törende konuşan Kurmay Albay Harun Kaynar, törene katılan vatandaşların vatanı bölmek isteyen, savunmasız insanları, kadınları ve bebekleri acımasızca katleden eşkıyaya karşı birlik ve beraberlik içinde olduğunu gösterdiğini söyledi.

İl Müftüsü Sinan Cihan'ın kıldırdığı cenaze namazı sonrası şehidin cenazesini bir süre omuzlarda taşındı.

Şehit Piyade Komando Çavuş Tuncay Özdemir'in cenazesi ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber