Bakan Çelik, 23 Nisan dolayısıyla koltuğunu öğrencilere devretti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2008 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle koltuğunu Sincan İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencilerinden Sıla Çeliktaş ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan Başkent'e gelen öğrencilere bıraktı.

Bakan Çelik, TBMM'nin kuruluşunun 88'inci yıldönümü münasebetiyle kutlanan 23 Nisan'da öğrencilerle biraraya geldi. Ankara Valisi Kemal Önal ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgür'ün de yer aldığı kabul de Çelik, Başkent'ten ve değişik şehirlerden gelen öğrencileri makamında ağırladı.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu bırakacağı Sincan İlköğretim Okulu öğrencisi Sıla Çeliktaş ve arkadaşlarını protokol kapısında karşılayan Bakan Çelik, Küçük Sıla'nın kendisine verdiği çiçeği aldı ve makam koltuğuna oturttu. Duygularını ifade eden bir şiirle sözlerine başlayan Küçük Sıla, dünya ve ülke çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Sıla Çeliktaş, Mustafa Kemal Atatürk sayesinde millete rahat bir şekilde seslenebildiğini kaydederek, bayramın insanlığa barış ve esenlik getirmesi temennisinde bulundu. Sıla, daha sonra Bakan Hüseyin Çelik'in de isteğiyle gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eğitime dönük ilk icraatının ne olacağı sorulan Çeliktaş, okullara çok amaçlı salon yapacağı, öğrencilerin kolayca alan seçimi yapması için elinden geleni ardına koymayacağı sözü verdi. "Kadınların siyasete girmesi için neler yapacaksınız" sorusuna da Sıla Çeliktaş, "Atatürk zaten kadınlara böyle bir hak vermiş" cevabını verdi ve makam odasındakileri güldürdü.

Sincan İlköğretim Okulu Öğrencisi, öğretmen atamaları için neler yapacağını soran gazeteciye de elindeki şekeri ikram etti ve "Bu konuyu Maliye Bakanı'na devredelim isterseniz" dedi. Küçük Sıla'nın yönetici atamalarıyla ilgili taslağı hatırlatan gazeteciye de "Size verecek şekerim kalmadı" demesi makamdakileri kahkahalara boğdu.

Bakan olması halinde ana okullarını teşvik edeceğini de kaydeden Çeliktaş, Bakan Hüseyin Çelik'in de icraatlarını onayladığını, beğendiğini ifade etti. İlköğretim 4'üncü sınıf öğrencisi Sıla, son olarak Çelik'e kız çocuklarına yönelik eğitim kampanyasından ötürü teşekkür etti.

Sıla, konuşmasının ardından Bakan Çelik'e kabartma figürlerinin bulunduğu bir tablo hediye etti. Çelik de Sıla ve arkadaşlarına çanta ve resim seti armağan etti.

ÇELİK, DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU'DAN GELEN ÖĞRENCİLERE MAKAM KOLTUĞUNU DEVRETTİ

Hüseyin Çelik, hediyeleşmelerin ardından Sıla'dan da izin isteyerek Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan Ankara'ya gelen öğrencileri de makam koltuğuna oturttu.

Erzurum Karayazı'dan Başkent'e gelen İlköğretim öğrencisi Mazlum Doğan Çelik de heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi. Çelik, tüm çocukların bayramını içtenlikle kutladı.

Mazlum Doğan Çelik'in ardından da daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, okula gitmek istediğini, babasının engellemesiyle karşılaştığını mektup yazarak açıklayan Neslihan Erçil koltuğa oturdu. Şanlıurfa'dan gelen Erçil, Bakan Hüseyin Çelik'i kız çocuklarına ilişkin kampanyasından ötürü kutladı.

Bakan Çelik, son olarak Ankara'dan ve Türkiye'nin değişik illerinde bulunan farklı okullardan gelen öğrencileri kabul etti. Tek tek öğrencilerle konuşan, onlara hediyelerini takdim eden Hüseyin Çelik, onlarla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber