TOKİ: Vatan, millet eksenli çalışıyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2008 18:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın talimatıyla, vatan, millet eksenli çalıştıklarını belirterek, ''TOKİ 82 il, 408 ilçede 310 bin konut ve çok sayıda proje için 1000 şantiyede hizmet üretiyor'' dedi.

Kentteki TOKİ yatırımlarını yerinde incelemek üzere Uşak'a gelen Bayraktar, Uşak Valisi Kayhan Kavas, Belediye Başkanı Mesut Apaydın ile inşaatı devam eden proje çalışmalarını denetledi.

Bayraktar, Huzur Park içinde yaptırılan Sevgi Evleri ile 4. Etap Konutlarının şantiyelerindeki incelemeleri sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ege Bölgesindeki TOKİ yatırımlarını incelemek üzere çıktığı 6 günlük program kapsamında ilde bulunduğunu belirtti.

İnceleme programı kapsamında Afyon, Uşak, Denizli, Aydın, İzmir, Muğla ve Manisa illerinde incelemeler yapacağını, şantiyeleri gezerek sorunları yerinde dinleyeceğini ifade eden Bayraktar, şunları kaydetti:

''Başbakanımızın talimatıyla, vatan, millet eksenli çalışıyoruz. Bugün itibariyle TOKİ, 81 il, 408 ilçede, 310 bin konut ve çok sayıda proje için 1000 şantiyede hizmet üretiyor. Kaliteli inşaatlarımız olduğu gibi kalitesiz inşaatlarımız da var. Sosyal devlet ilkesi gereği Başbakanımızın talimatları doğrultusunda en iyi hizmeti vermeye çabalıyoruz. Bütün işlerimizi takip ediyoruz. Eksik kalan inşaatlarımızı en iyi şekilde tamamlamak için çaba gösteriyoruz. Türkiye'nin en güvenilir kurumları arasında yer alıyoruz. Ekibimle uyum içinde ülkemize fayda sağlayacak her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin şehirlerini güzelleştirmek kaliteli ve yerleşim alanları yaratmaya çabalıyoruz. TOKİ, yeni bir şehircilik anlayışını ortaya koyuyor. Küçük şehirlerimizi örnek şehirler haline getirmek, büyük şehirlerimizi daha modern yapmak için proje geliştiriyoruz.''

-ENGELLİLER İÇİN ÖZEL PROJELER-

Bayraktar, Uşak'ta incelemelerde bulunduğu Sevgi Evleri projesinin, engelli vatandaşlar dikkate alınarak hazırladıkları bir proje olduğunu ifade ederek, 62 ilde engelli vatandaşlarımıza yönelik yapılan Sevgi Evleri projelerinin çok iyi bir şekilde ilerlediğini belirtti.

Türkiye'de tüm çocukların sağlıklı ortamlarda yetişmesini sağlamayı amaçladıklarını, bunun için hükümetin dar gelirli aileler için konut seferberliği başlattığını vurgulayan Bayraktar, bu kapsamda Uşak'ta 4. Etap Konut Projesi'nin uygulamaya konulduğunu, kısa süre önce ihalesi yapılan 696 konutluk projenin 18 ayda bitirileceğini bildirdi.

Bayraktar, incelemelerinin ardından Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın'ı makamında ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber