Gül, öğretmen ve öğrencileri kabul etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2008 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Nisan Milli Eğimenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmen ve öğrencileri Çankaya Köşkü'nde ağırladı.

Cumhurbaşkanı Gül, kabul sırasında, öğrenimine devam etmek için kendisine mektup yazan Şanlıurfalı Aysel Keser'e destek vereceğini söyledi.

Abdullah Gül, Çankaya Köşkü Resepsiyon Salonu'nda 81 ilden gelen öğretmen ve öğrencileri kabul etti. Öğrencilerin sevgi gösterileriyle salona giren Cumhurbaşkanı, alkışlar ve çığlıklarla karşılandı. Gül, salondaki öğrencilerden önde bulunanları öptü ve öğrenciler arasına hazırlanan yerine oturdu.

Salondaki kabul dahilinde söz alan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, coşkunun kendisini memnun ettiğini belirtti. Gül, izdihamın kendisine küçük yaşlarda 23 Nisan kutlamalarında ezberlediği "Bugün 23 Nisan Neşe Doluyor İnsan" şiirini hatırlattığını kaydetti. "23 Nisan'ı öğrencilere kim hediye etmiştir" diye soan Gül, öğrencilerden "Atatürk" yanıtını aldı.

Türkiye'de okulların, evlerin ve şehirlerin güzelleştiğini hatırlatan Gül, "Sizler, yarının büyükleri olarak Türkiye'yi daha da yücelteceksiniz. Türkiye, sizin ellerinizde zengin, güzel bir ülke olacak. Sizleri burada ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum" dedi.

Konuşmasının ardından Gül, 7 ayrı okulun çeşitli gösterilerini izledi. Gül, İstiklal Marşı'nı okuma yarışmasında dereceye giren Berkay Berk, Sezen Zülbahar'ın ağzından marşı bir defa daha dinleme imkanı buldu. Abdullah Gül, daha sonra Şanlıurfa Bozhöyük ilçesine bağlı Yaylak İlköğretim Okulu öğrencisi Aysel Keser'in kendisine yazdığı mektubu okudu.

Keser'in, mektubunda, öğrenimine devam etmek istediğini ve kendisinden yardım istediğini belirten Gül, mektubu okumayı bitirdikten sonra kürsüden Keser'i yanına çağırdı. Abdullah Gül, kız öğrenciye "Okuyacaksın, gereken destek neyse verilecek. Babanla da konuşacağım" diyerek destek sözü verdi.

Öğrenci ve öğretmenlerin salonu doldurduğu tören, Tatvan Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin folklör gösterisiyle ve Keçiören Toygay İlköğretim Okulu'nun davul şov gösterisiyle devam etti. Cumhurbaşkanı, son olarak öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber