25 Nisan 2008'in Önemli Gündem Başlıkları....

Haber Giriş : 25 Nisan 2008 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-ANAYASA MAHKEMESİ 46 YAŞINDA

-Anayasa Mahkemesi'nin 46. kuruluş yıldönümü nedeniyle tören düzenleniyor. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılıyor. (Saat:10.00)

-Yüksek yargı organlarının başkan ve üyelerinin de katılacağı törende Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç konuşma yapıyor.

-Anayasa Mahkemesi'nin 46. kuruluş yıldönümü nedeniyle, ?Yeni Anayasa Arayışları ve Yargının Konumu? konulu panel düzenleniyor. (Saat:10.00)

-GÜL-TALAT GÖRÜŞMESİ

-Çalışma ziyareti nedeniyle Ankara'da bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat temaslarını sürdürüyor.

-Cumhurbaşkanı Talat, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşkü'nde bir araya geliyor.

-Talat ayrıca, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret ediyor. (Saat:18.45)

-GÜL TOBB ETU'DE

-TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde, ilk mezunların verileceği 2007-2008 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni düzenleniyor.

-Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katılıyor. (saat:14.00)

-TBMM BAŞKANI TOPTAN ÖĞRENCİ MECLİSİ'NDE

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, 5. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi Özel Birleşimi'nde konuşma yapıyor. (Saat:10.00)

-CHP'DE KURULTAY HEYECANI

-CHP'nin iki gün sürecek 32. Olağan Genel Kurultayı yarın 19 Mayıs Atatürk Spor Salonu'nda çalışmalarına başlıyor. Kurultaya, bin 261 delege katılıyor.

-Kurultayın ilk gününde Genel Başkan ikinci gününde de Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimleri yapılacak.

-Kurultayda genel başkan adayı olmak için 253 delegenin imzası gerekecek.

-EMNİYET MÜDÜRLERİ ZİRVESİ

-81 ilin Emniyet Müdürleri, Emniyet Genel Müdürlüğü Karargahı'nda bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapıyor. 2 gün sürecek toplantıların ana gündem maddesi terör ve yasal uygulamalardaki eksiklikler oluşturuyor.

-Toplantının açılışında, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal da birer konuşma yapıyor. (Saat:10.00)

-ÇAĞLAYAN, IPA İÇİN 43 İLİN ODA VE BORSA BAŞKANLARIYLA BULUŞACAK

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, AB Destek Programı ?Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı? için 43 ilin oda ve borsa başkanlarıyla buluşuyor.

-Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın sorumluluğunda olan ve 2007-2009 yıllarını kapsayan üç yıllık dönemde kullandırılacak olan 140.2 milyon euroluk AB kaynağının kullanımına ilişkin toplantı TOBB Birlik Merkezi'nde yapılıyor.

Toplantıya, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katılıyor.(Saat:10.30)

-SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME KONFERANSI

-Dünya Bankası ve Hazine Müsteşarlığı, ?Türkiye: Ülke Ekonomik Raporu (CEM) ve Ülke İşbirliği Stratejisi (CPS) kapsamında Sürdürülebilir Büyüme? konulu konferans, Ankara Swissotel'de yapılıyor.

-Konferansa, Devlet bakanı Mehmet Şimşek ve Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau da katılıyor. (Saat:13.30)

-EXPO 2015 İZMİR HEYETİ KÖŞK'TE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, EXPO 2015 İzmir Yürütme Komitesi heyetini Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat:16.30)

-BAKAN GÜNAY, KAMAN'DA

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Japonya Hükümeti'nin kültür hibesiyle inşa edilecek Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nin temel atma törenine katılıyor. (İZLENİYOR) (Saat :16.00)

-IMF ESKİ YÖNETİCİSİ DEPPLER: ?TÜRKİYE'DEN ?SİYASET EKONOMİNİN MERKEZİNDE' DERSİNİ ALDIM?

-37 yıllık IMF kariyerinden sonra emekliliğe hazırlanan Michael Deppler, kurumun yayın organındaki röportajında ?Yaşadığınız en önemli olaylar?? sorusunu yanıtlarken Türkiye ve İngiltere örneklerinin kendisine ?Ekonominin merkezinde siyaset var? dersini öğrettiğini anlattı.

-Deppler, Türkiye'de ekonomik önlemlerin koalisyon hükümetinde başarısız olduğunu, aynı önlemlerin AKP iktidarında başarılı yürüdüğünü belirtirken, ?Yani, siyaset ekonomide elde edilen sonuçların merkezinde, doğru şeyler yapmaya odaklanan bir ekonomistler bunu göz önünde bulundurmalı? dedi.

-TÜRKİYE VAKIF CENNETİ: 41 BİN 550 MAZBUT, 288 MÜLHAK, 653 DE BELEDİYE VE ÜNİVERSİTE VAKFI VAR

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın, CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel'in soru önergesine verdiği yanıt, Türkiye'de 41 bin 550 mazbut, 288 mülhak ve 653 de belediye ve üniversitelerin bünyesinde kurulan vakıf olduğunu ortaya koydu. 2000 yılında 33 milyon 874 bin 364 YTL olan mazbut vakıfların gelirleri ise 2007 yılında 368 milyon 984 bin 490 YTL'yi buldu.

-BAKAN YAZICIOĞLU: "DİYANET'İN YAZISINDA FEMİNİST KADIN AHLAKSIZ OLARAK TANIMLANMADI"

-Devlet Bakanı Mustafa Sait Yazıcıoğlu, CHP Adana Milletvekili Nevin Gaye Erbatur'un soru önergesine verdiği yanıtta, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi web sitesindeki yazıda ?feminizmin aileyi yıkan bir hareket, feminist kadının da ahlaksız? olarak tanımlanması şeklinde bir ifade ve yaklaşımın bulunmadığını kaydetti.

-Yazıcıoğlu, metinde feminizmin ahlaki ve sosyal bakımdan bazı olumsuz sonuçlarına değinildiğini ifade ederek, yanlış algılamaya yol açabilecek ifadelerin gözden geçirileceğini ve ilgili bölümlerin yeniden kaleme alınacağını bildirdi.

-HAZİNE ALACAĞI İÇ BORCUNUN YARISINA YAKLAŞTI

-İç borç stoku Mart sonu itibariyle 266.5 milyar YTL'ye yükselirken, aynı tarih itibariyle Hazine'nin alacak stoku ise 89.4 milyarı TMSF'den, 13.3 milyarı belediyelerden olmak üzere toplam 112.4 milyar YTL'ye ulaştı. Alacaklarını tahsil edememesi Hazine'nin borçlanma ihtiyacı ve faiz yükünü büyütüyor.

-KADROLAŞMA, HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRÜNÜ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YAPTI

-Son yıllarda Türkiye'de eğitim alanında ?vekaleten? dönemi yaşanırken, kadrolaşma Artvin'de de kendini gösterdi. Artvin'in Ardanuç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini müdürlükte 2 şube müdürü bulunmasına karşın vekaleten Ardanuç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Azim Önal yürütüyor.

-Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, durumun son dönemdeki kadrolaşmanın sonucu olduğunu söyledi.

-BSO ÇOCUK BAYRAMI'NI ÇOCUK SOLİSTLERLE KUTLUYOR

-Bilkent Senfoni Orkestrası, 26 Nisan'da düzenleyeceği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konseri'nde küçük solistlere eşlik edecek.

-Konserin solistleri, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu öğrencileri olacak.

-İDOB ?DÜNYA DANS GÜNÜ?NDE SAHNEDE

-İstanbul Devlet Opera ve Balesi, ?29 Nisan Dünya Dans Günü?nü, Çocuk Balesi'nin gösterisi, bale tarihinden klasikler ve Türk koreograflardan parçalarla sahnede kutlayacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber