Bir gecede Milli Eğitim Müdürü oldu

Haber Giriş : 25 Nisan 2008 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Son yıllarda Türkiye'de eğitim alanında ?vekaleten? dönemi yaşanırken, kadrolaşma Artvin'de de kendini gösterdi.

Artvin'in Ardanuç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini müdürlükte 2 şube müdürü bulunmasına karşın vekaleten Ardanuç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Azim Önal yürütüyor. Geçen yılın Ekim ayında emekli olan Artvin Ardanuç İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün yerine norm fazlası olarak atanan Halk Eğitim Merkezi Azmi Önal'ın göreve vekaleten getirilmesi Artvin'de tepki çekti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinin, vekaleten kadrolu şube müdürlerine verilmesi gerekirken, norm kadro fazlası olarak görevlendirilen ve asıl görevi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olan Önal'a verilmesi kadrolaşma iddialarına neden oldu. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Önal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü'ne Bakanlık tarafından norm kadro fazlası olarak görevlendirilirken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün norm kadro fazlasına ise ihtiyacı bulunmadığı öğrenildi.

-?BU DÖNEM KURALSIZ VE YÖNTEMSİZ BİR DÖNEM OLARAK TARİHE GEÇECEKTİR?-

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk ANKA'ya yaptığı açıklamada, son yıllarda vekaleten görevlendirmelerin adeta moda haline getirildiğini belirtirken, asaleten atanma imkanı olan binlerce eğitim çalışanının yerine vekaleten atamanın usul haline getirildiğini savundu. Koncuk, ?Artvin'deki atama da böyle bir atama. Bu atanana arkadaşımızın yerine geçebilecek ve şartları tutan şube müdürü arkadaşlarımız varken, bu arkadaşımız siyasi yandaş kayırmacılığı adına atanmıştır. Bu hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmamaktadır. Hukuk devletinde yapılan her işin bir kuralı, yöntemi vardır. Bu dönem, kuralsız ve yöntemsiz bir dönem olarak tarihimize geçecektir? değerlendirmesinde bulundu.

Koncuk, norm kadrosu olmayan şube müdürlüğüne Artvin Valiliği tarafından her hangi bir talepte bulunulmadığını da bildirirken, MEB'in Ankara'dan Ardanuç'ta ihtiyacı nasıl keşfettiğinin ise bilinmediğini söyledi. Koncuk, buna karşın Ardanuç'un iki katı fazla öğrencisi ve personeli bulunan Yusufeli ilçesinde yaklaşık iki yıldır norm kadrosunun boş bırakıldığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber