Jandarma Tugayı'ndaki 12 saat süren yangın söndürüldü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2008 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Komutanlığı'nda çıkan ve yaklaşık 12 saat süren yangın kontrol altına alındı. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında, çok sayıda asker elbisesi ve bot yandı. Yangın sebebiyle askerlerin kaldığı yatakhaneler boşaltıldı.

Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Komutanlığı'nda dün akşam saat 18.00 sularında yangın çıktı. Asker elbiselerinin ve özellikle de botların bulunduğu depoda çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Bilecik Belediyesi ve Tugay Komutanlığı itfaiye ekipleri yangına müdahale etti, ancak botların yanmasıyla oluşan siyah duman ve karanlık nedeniyle yangına müdahale zorlaştı. İtfaiye ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen kontrol altına alınamayan yangın, sabah saatlerine kadar sürdü. Çevre ilçelerden de takviye istenirken, depoda bulunan botların büyük oranda yanmasının ardından alevler sabah saatlerinde ancak söndürülebildi. Yangının çevredeki binalara sıçramaması için yoğun çaba harcayan itfaiye ekipleri sabah saatlerinden itibaren soğutma çalışmalarına başladı.

Bilecik Valisi Musa Çolak, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz yangın yerinde incelemelerde bulundu. İlk incelemelere göre yangının depodaki elektrik kontağından çıktığı belirlendi. Yangında çok sayıda bot, asker elbisesinin yandığı ve deponun kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber