BES'den MEB yönetici atama yönetmeliğine kadrolaşma tepkisi

Haber Giriş : 25 Nisan 2008 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Bağımsız Eğitimciler Sendikası'ndan, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlülüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Yönetmeliği'ne ?kadrolaşma? tepkisi geldi.

-Yönetmeliğin okullarda ciddi kadrolaşmalara neden olacağını belirten BES Genel Başkanı Gürkan Avcı, yönetmeliğin Danıştay tarafından iptal edileceğine inandığını söyledi.

- Bağımsız Eğitimciler Sendikası'ndan (BES), Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlülüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Yönetmeliği'ne ?kadrolaşma? tepkisi geldi.

BES Genel Başkanı Avcı yaptığı yazılı açıklamada, yeni yönetmeliğin eğitim kurumu yöneticiliklerine atama ve yer değiştirmelerde objektif kriterleri ortadan kaldırıldığını savunarak, yönetmelik ile yeterlilik açısından gerekli şartlara sahip olmayan çok sayıda kişinin yönetici olarak atanmasının önünü açıldığını söyledi. Yönetmeliğin sınav şartını kaldırması ve subjektif ölçütlere ağırlık veriyor olması nedeniyle iptali ve yürütmesinin durdurulması ihtimalini güçlendiğini ifade eden Avcı, ?Yönetmelik hükümleri, hukukun genel ilkelerine ve Anayasa'ya aykırılık gösteren anlayışlarla doludur? dedi.

-?YÖNETMELİKLE, AKP YANLILARININ OKUL YÖNETİMİNİ ELE GEÇİRMESİ AMAÇLANIYOR?-

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarının birçoğunun vekaleten yürütüldüğünü anımsatan Avcı, yönetmelikte vekil yöneticilerin, asaleten atanmalarını sağlayacak maddelerin olduğunu bildirdi. Yeni yönetmelik ile ilgili kendilerinden görüş bile alınmadığını söyleyen Avcı, ?Yönetici atama yönetmeliklerini sendikalar olarak mahkemeye götürmekten bıktık, sayın bakan ise objektif kriterlerden nasibini almamış haksız ve hukuksuz yönetmelik çıkarmaktan bıkmadığını bir kez daha ispatlamıştır? dedi. Avcı, vekaletle yönetilen okulların sayısının on binin üzerinde olduğunu belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetmelikle, AKP yanlısı kişilerin okul yönetimlerini ele geçirmesini amaçladığını ileri sürdü.

-?YÖNETMELİK DANIŞTAY'DAN DÖNER?-

Yönetmeliğin öğretmenleri birbirine düşürecek, iş verimini ve iş barışını baltalayacak bir yapısı olduğunu söyleyen Avcı, yönetmeliğin kaldırılması gerektiğini kaydetti. Avcı, ?Bu yönetmelikle çalışan, kendini geliştiren, donanımlı öğretmenlerin iktidar mensuplarına yalvarmadan yönetici olarak atanması da oldukça güç. Bu haksızlığın düzeltilmesi gerekir? dedi. Avcı, yönetmeliğin Danıştay tarafından iptal edileceğini düşündüğünü ifade ederek, Yönetmelikteki puan değerlendirmelerinin objektiflikten uzak olduğunu kaydetti. yönetmelikte ödülleri ön plana çıkararak sübjektif kriterlere ağırlık verildiğini söyleyen Avcı, ?Yönetmeliğin iptaline gerekçe hazırlayan hususlardan en önemlilerinden birisi de sınav olmamasına ilişkindir. Zira, Danıştay'ın iptal gerekçesinde sınav olmaması hususu yer almıştır? açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber