Ekmeğin fiyatı artacak mı?

Haber Giriş : 25 Nisan 2008 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, buğday ve un stoklarının durumunu değerlendirdiği açıklamasında ekmeğe olası bir zammın beklenip beklenmediğini de açıkladı.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin aldığı tedbirlerle buğday ve unda herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek, yıl sonuna kadar Türkiye'de ekmeğin kg. fiyatının 2.5 YTL'yi geçmeyeceğini açıkladı.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı yaptığı açıklamada, son günlerde pirinç konusunda yapılan açıklamalar ve spekülatif piyasa hareketlerinin kamuoyunu belirsizliklerle karşı karşıya bıraktığını kaydetti. Pirinçin baz alınarak, buğday ve unda da spekülatif hareketlerin piyasayı zor bir konuma sürükleyeceği şeklindeki söylemlerin arttığına dikkat çeken Balcı, ?Ancak, şu kesin olarak bilinmelidir ki, Federasyonumuzun yaptığı basın toplantısı sonrası Toprak Mahsulleri Ofisi gerekli tedbirleri almış ve bugün itibariyle buğday ve unda herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir? dedi.

Balcı, tedbirler aksatılmadan devam ettirilir ve piyasada spekülatif dalgalanmanın önüne geçmede başarı yakalanabilirse, 2008 yılı sonuna kadar Türkiye'de ekmeğin kg. fiyatının 2.5 YTL'yi geçmeyeceğini bildirdi. Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun konunun takipçisi olacağını belirten Balcı, vatandaşların spekülatif açıklamalara itibar etmemesinin piyasanın dengesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber