Burdur İl Sağlık Müdürü, 8'nci kez görevden alındı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Nisan 2008 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet ÇINAR/BURDUR, (DHA)

BURDUR İl Sağlık Müdürü Hüseyin Özeren, 8'inci kez görevinden alındı. Mahkeme kararıyla her seferinde yeniden görevine dönen ve son olarak 22 Nisan Salı günü 3'lü kararname ile görevden alınan Özeren, yeniden dava açıp açmayacağını söylemedi.

Burdur'da Sağlık Müdürlüğü görevinden 7 kez alınıp mahkeme kararı ile her seferinde makamına dönen Hüseyin Özeren, 22 Nisan Salı günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın üçlü kararnamesi ile 8'inci kez görevinden alındı. Resmi Gazete'te yayımlanan tek cümlelik kararnamede, Burdur İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Özeren'in başka bir göreve atanmak üzere görevinden alınmasının uygun görüldüğü belirtildi.

Göreve 1989 yılında atanan Özeren hakkında en son geçen yıl Sağlık Bakanlığı müfettişleri tarafından inceleme yapıldı. Özeren'in müfettiş raporlarında kaza yapan bir şoföre yardım amacıyla personel tarafından toplanan parayı vermediği, bir atama evrağında sahtecilik yaptığı, akrabalarının düğünlerinde makam aracını kullanarak faturalarda denetim olarak gösterdiği, arası 46 kilometre olan Burdur ile Bucak İlçesi'nin arasını resmi evraklarda 310 kilometre olarak gösterdiği iddia edildi. Raporda ayrıca kurumun çay ocağını işleten şahsa çay ücretlerini ödemediği, satın aldığı evin tadilatında Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı bazı personeli de ücretsiz çalıştırdığı ve yemek ihtiyaçlarını da Devlet Hastanesi'nin yemeklerini getiren şirketten sağladığı gibi iddialarda bulunuldu.

Görevden alınmasıyla ilgili görüşü sorulan Dr. Hüseyin Özeren, ?Ben o kadar önemli bir insan değilim. Yazmayın, boşverin? demekle yetindi. Dr. Özeren, dava açıp açmayacağı konusunda ise yorum yapmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber