Cudi'de bir binbaşı ve er şehit oldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Nisan 2008 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şenol ÇAKIR-Ebubekir KARATOPRAK/ ŞIRNAK(DHA)

Cudi DağI'nda başlatılan operasyon sırasında bir binbaşı ve bir er şehit oldu

IRAK'tan Türkiye'ye sızdıktan sonra Şırnak'ın Cudi Dağı'nda görülen kalabalık terörist grubu için büyük bir operasyon başlatıldı.

Bin kadar komando ile 300'ü aşkın gecici köy korucusunun katıldığı operasyonda kıskaca alınan teröristlerle güvenlik güçleri arasında yer yer çatışmaların meydana geldiği belirtildi. Operasyon bölgesine giden askerlerden biri mayının patlaması sonucu yaralandı.

Heron adlı insansız hava aracı, dün Şırnak'ın Cudi Dağı'nda kalabalık bir terörist grubunu tespit etti. Alınan koordinatlar doğrultusunda teröristlerin bulunduğu bölge önce Kobra tipi helikopterler ile bombardımana tutuldu. Ardından da bölgeye 8 Sikorsky helikopteriyle sürekli hem Jandarma Özel Harekat Timleri, hem de komandolar indirildi. Dün gece ise sayıları tespit edilemeyen kalabalık terörist grubuyla sıcak temas sağlandı. Çatışmaların devam ettiği sarp ve dik kayalıklı bölgeye bu sabah saat 07.00'de Skorsky helikopterleriyle yine komandolar gönderildi.

MAYINA BASAN ASKER GÖZLERİNİ KAYBETTİ

Karadan ise arazi yapısını çok iyi bilen yaklaşık 300'ü aşkın gecici köy korucuları da bölgeye sevkedildi. Yer yer dumanların yükseldiği Cudi Dağı'nda sık sık silah seslerinin duyuldu.. Bu arada teröristlerin çevresini sarmak için Şırnak'ın Silopi İlçesi yönünden Cudi Dağı'na tırmanan operasyon kolundaki bir asker, bastığı mayının patlaması sonucu yaralandı. Dün gece saat 01.30'da meydana gelen patlama sonrası yaralı asker Sikorsky helikopteriyle Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndaki Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı. Şırnak'taki Cudi Dağı'nın yanı sıra Küpeli, Herekol ve Bestler Dereler bölgesinde de operasyonların sürdüğü bildirildi.

Bu arada 22 Nisan günü saat 08.00'de Şırnak-Şenoba karayolunda uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu ağır yaralanan ve ilk tedavisi Şırnak'taki Askeri Hastanesi'nde yapıldıktan sonra Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) sevkedilen Piyade Er Abdulkerim Çakar'ın her iki gözünün görme yeterliliğini kaybettiği belirtildi. Besta İç Güvenlik Taburu'nda "mayıncı" olarak askerliğini yapan ve terhisine 6 ay kala yaralanan Çakar, Şırnak-Şenoba karayolunda özel giysiyle dedektörle mayın araması yapıyordu. Patlama sırasında Çakar'ın üzerinde özel giysisi bulunduğu ve bu giysinin hayatını kaybetmesini önlediği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber