YÖK Başkanının eşi medyanın etkisini anlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2008 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

23 Nisan resepsiyonunda gazetecilerle sohbet eden YÖK Başkanı'nın eşi Kıvılcım Mert Özcan, "Eşime göreve geldiğinden bu yana çok haksız eleştiri yapıldı; ama bunlar onu sarsmadı. Hiçbir şeyden alınmaz. Bu eleştiriler daha çok beni ve çocuklarımızı üzdü." dedi.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi olan eşi Prof. Dr. Kıvılcım Metin Özcan, eşini anlattı. Özcan'ın çok yorgun olarak eve geldiğini ve yemek yiyip hemen uyuduğunu anlatan eşi, akşamları televizyon da izleyemediği için kendisiyle ilgili konuşmaları sabah rapor ettiklerini söyledi. Eşini 'çok esprili ve güçlü' olarak niteleyen Kıvılcım hoca, "Göreve geldiğinden bu yana çok haksız eleştiri yapıldı; ama bunlar onu sarsmadı, kendisi çok güçlüdür. Hiçbir şeyden alınmaz, üzülmez. Nasıl söyleyeyim, tabiatından gelen bir şey. Ama bu eleştiriler çocuklarını ve beni çok üzdü. Hatta kız kardeşi bir ara sabaha kadar ağladı." dedi.

Meclis'teki 23 Nisan resepsiyonunda gazetecilerle sohbet eden YÖK Başkanı'nın eşi Kıvılcım Metin Özcan, kendilerini en fazla YÖK Başkanı'nın maaşıyla ilgili haberlerin üzdüğünü söyledi. Gelişmiş ülkelerde kişilere özel şeylerin, hele maaş ve para konusunun hiç konuşulmadığını belirten Kıvılcım hoca, "Bir sabah uyandık, Ziya gülerek 'bak hanım gazetede manşet olmuşuz, maaşım da 15 milyar olmuş' dedi. Aslında çok komikti; ama yanlıştı." diye konuştu.

Başkana karşı yapılan haberlerin aileyi üzdüğünü anlatan Kıvılcım Özcan, "Haberler nedeniyle tansiyonum değişti. Çok sakin bir yaşamımız vardı. Olaylar beni yıprattı, gerçek biçimde sarstı." dedi. Olumsuz haberlerin Özcan'ı sarsmadığını kaydeden Kıvılcım hoca, "Çünkü çok güçlüdür. Hiçbir şeyden alınmaz, üzülmez. Ama beni ve iki büyük evladını çok üzdü yazılanlar. Biri üniversite öğrencisi, çok etkilendi. Diğeri ODTÜ Koleji'nden arıyor, 'Anneciğim yazılanlar doğru mu?' diyor. Bir ailenin böyle silkelendiğini düşünün. Yazık bize. Yine de dimdik ayaktayız." değerlendirmesinde bulundu.

Kız kardeşinin ağabeyi için bir televizyon programında sarf edilen sözler sebebiyle sabaha kadar ağladığını anlatan Kıvılcım Özcan, "Gerçi hoca çok erken yatar, hiçbirini duymadı. Gelir gelmez yemeğini yer, çay kahve içer ve hemen uyur. Bizi TV programlarını izlemeye memur ediyor, kendisi uyuyor. Biz sabahları rapor veriyoruz ona. Gülüp geçiyor." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber