Enerji Bakanlığının çatısına nasıl çıktılar?

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 26 Nisan 2008 07:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji Bakanlığı'nda nükleer karşıtı eylem yapan 4 Greenpeace üyesi 20 katlı binanın çatısına çıktı.

Eylemcilerin ellerini kollarını sallayarak binaya nasıl girdikleri, içeriden yardım alıp almadıkları araştırılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ilginç bir eyleme sahne oldu. Mesaiye gelen bakanlık çalışanları, 20 katlı binadan kendilerini sarkıtan 4 Greenpeace üyesiyle karşılaştı. Nükleer enerjiyi protesto eden Greenpeace üyesi 4 kişi, daha önce çıktıkları Enerji Bakanlığı binasının çatısından bellerine bağladıkları iplerle kendilerini 17'nci kata kadar sarkıtarak, 'Nükleer enerjiye hayır' ve 'Bakan Çıplak' pankartı açtı.

Enerji Bakanlığı çalışanları ise bu ilginç eylemi dışarıda ve camlara çıkarak izledi. Daha sonra olay yerine gelen polis ekipleri, bakanlık çatısına çıkarak Greenpeace üyelerinden binayı terk etmelerini istedi. Ancak tüm ikna çabalarına rağmen protestocular bir saat bakanlık binasında asılı kalarak protesto eylemlerini sürdürdü. Bazı Greenpeace üyeleri de Enerji Bakanlığı'nın karşısına geçerek açtıkları pankartlarla arkadaşlarına destek verdi.

Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü Dr. Uygar Özesmi yaptığı basın açıklamasında, ?Enerji Bakanı, Christian Andersen'ın ünlü masalındaki düzenbazlar tarafından olmayan bir elbisenin ne kadar muhteşem olduğuna ikna edilmiş ve halkının önüne çıplak bir şekilde törene çıkan kibirli kral gibi, nükleer bir kandırmacayı bir marifetmişcesine kendi hükümetine ve halkına sergiliyor? dedi.

İçeriden destek var mı?

Bu arada Greenpeace üyelerinin pankartlarla Enerji Bakanlığı'na nasıl girdikleri ve kimsenin haberi olmadan 20'nci kata çıkıp kendilerini nasıl sarkıttıkları ise araştırılıyor. Bu konuda polis ekipleri bakanlık girişindeki güvenlik elemanlarının ifadesine başvururken, protestocuların içeriden destek alıp almadıklarını araştırmaya başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber