Erdoğan vekillere, 'Kapatılmayacağız, canınızı sıkmayın' dedi

Haber Giriş : 26 Nisan 2008 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekilleriyle istişare toplantılarını sürdüren Başbakan Erdoğan'ın ?Biz her zaman Anayasa ve yasalara uygun hareket ettik. Biz yanlış yapmadık. Anayasa Mahkemesi'ndeki savunmamızda da bunları anlatacağız? dediği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti milletvekilleri ile yaptığı toplantıda ?AK Parti kapatılmayacak, canınınız sıkmayın? diyerek milletvekillerine moral verdi. Önceki gece 50 milletvekili ile Genel Merkez'de istişare için biraraya gelen Erdoğan'ın, ?Kapatılmayacağız bu nedenle canınızı sıkmanıza gerek yok. Meclis çalışmalarına devam edin. Siz işinize bakın. İcraatlarımızı anlatmaya devam edin? dediği öğrenildi.

YASA DEĞİŞTİRMEK SUÇ DEĞİL

Erdoğan'ın ?Biz her zaman Anayasa ve yasalara uygun hareket ettik. Biz yanlış yapmadık. Anayasa Mahkemesi'ndeki savunmamızda da bunları anlatacağız. Bu ülkede Anayasa ve yasa değiştirmek ne zamandan beri suç haline geldi. Biz laiklik ilkesini ihlal etmedik. Ancak bazıları laiklik ilkesinin kendi menfaatleri için kullanmaya çalışıyor? dediği öğrenildi.

CHP lideri Deniz Baykal'ın 23 Nisan'da TBMM'de yaptığı konuşmaya da atıf yapan Başbakan Erdoğan'ın ?İnsan bayramda bari ağzını tutar. Baykal o konuşmayı Kurultay öncesinde delegelere mesaj olarak yaptı? dediği kaydedildi.

SEÇİMLERDE VEREMEYECEĞİMİZ HESAP YOK

Partisinin Konya Kadın Kolları Toplantısı'na da katılan Erdoğan burada CHP lideri Baykal'ı eleştirdi. Baykal'ın ?Din de bizim, millet de bizim? afişlerine de tepki gösteren Erdoğan, ?Dine önem verdiğini söylemekle manevi dünyayı paylaşamazsın. Önemli olan bu sözleri özümsemektir. Kardeşlik sözünü slogan yapanlar Çocuk Bayramı'nda zehir zemberek konuşma yapamazlar? dedi. Erdoğan, Baykal'ın kurultay afişinde yer alan ? Veremeyeceğimiz hesap yok, soracağımız hesap çok ? ifadelerine gönderme yaparak ?2009 Mart seçimlerinde milletimize veremeyeceğimiz hesap yok? yanıtını verdi.

?AKPM'deki bildiride Sosyal Demokrat milletvekillerinin imzası var? diyen Erdoğan Baykal'ın neden müdahale etmediğini sordu.

Yenişafak

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Ankara'da görüştüğü Başbakan Tayyip Erdoğan'a "Kapatılabilir misiniz" diye sorduğunu, "Kapatılabiliriz ama hem içerideki hem de dışarıdaki hizmetlerimizi aksatmadan sürdürmeye çalışıyoruz" yanıtını aldığını söyledi.

Güney Kıbrıs'ta Dimitris Hiristofyas'ın seçilmesinin ardından yeni bir süreç başlaması için harekete geçen Talat, önceki gün yapılan MGK toplantısı öncesinde Başbakan Erdoğan ile görüşerek durum değerlendirmesi yapmıştı. Talat, dün de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan'la ayrı ayrı görüştü. Erdoğan'la yaptığı görüşme hakkında bilgi veren Talat, "Kapatılma davasına karşın kendisini çok soğukkanlı ve açık gördüm. Umarım, bu sorun kısa sürede atlatılır ve Türkiye'de iç siyasetin tüm gelişmelerin önüne geçmesi önlenir" dedi. Erdoğan'a "Gerçekten kapatılabilir misiniz" sorusunu yönelttiğini belirten Talat şu yanıtı aldığını söyledi: "Kapatılabiliriz ama hem içerideki hem de dışarıdaki hizmetlerimizi aksatmadan sürdürmeye çalışıyoruz."

Almanya da endişeli

Ankara'da temaslarda bulunan Almanya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Reinhard Silberberg'le görüştüğünü belirten Talat şöyle konuştu: "Alman bakan bana 'Düşünebiliyor musunuz Almanya'da yüksek mahkeme Şansölye Merkel'in partisini kapatmak isteyecek, inanılır şey değil. Erdoğan hükümetinin bu sorunu aşmasını sabırsızlıkla bekliyoruz' dedi."

Radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber