3 üniversitenin rektörlüklerine polis girdi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Nisan 2008 13:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Mehmet Kayhan YILDIZ KONYA DHA

KONYA Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından Okyanus Grubu'na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Konya Selçuk, Afyon Kocatepe ve Kütahya Dumlupınar üniversitelerine polis girdi. Polis, Okyanus Grubu'nun bu üniversitelerde kazandıkları ihalelerle ilgili dosyalara el koydu.

Doğalgaz dağıtım, turizm, sağlık, temizlik ve özel güvenlik alanında faaliyet gösteren, Konya merkezli, Nusret Argun'un yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Okyanus Grubu'na yönelik olarak, önceki gün p/olis operasyon için çalışmalara başlamıştı. Polis, şirketin genel merkezi ile yöneticilerin ev ve villalarına aramış, tüm bilgisayarlar ve evraklara el konulmuştu. Kaçakçılık ve organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bugün de soruşturma kapsamında Konya Selçuk, Afyon Kocatepe ve Kütahya Dumlupınar üniversiteleri rektörlük binalarına girdi. Buralarda, Okyanus Grubu'nun aldığı ihalelerle ilgili belgelere el konuldu. Polis ayrıca Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi, Konya Numune Hastanesi'sinin de aralarında bulunduğu çok sayıda ildeki hastanelerde de ihalelerle ilgili dosyalara el koydu. Okyanus Grubu'na ait şirketlerin hastanelerde temizlik, yemek ve özel güvenlik ihalelerine girdiği, tıbbi malzeme, görüntüleme cihazları sattıkları öğrenildi.

Polis yetkilileri soruşturma kapsamında pherhangi bir gözaltı yapılmadığını, el konulan evrakların ve bilgisayarların incelendiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber