PTT Bank, 65 milyar YTL ile dev bankaları solladı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Nisan 2008 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT Bank, yaklaşık 65 milyar YTL'lik cirosu ile Ziraat Bankası'ndan sonra ikinci büyük kamu bankası konumunda. Halk Bankası'nın 38 milyar YTL, Vakıfbank'ın ise 40 milyar YTL aktif büyüklüğü var

Bankacılık işlemlerine 2004 yılında başlayan PTT Bank, 4 yılda cirosunu üçe katlayarak Türkiye'nin en büyük özel bankalarını solladı. 2007 sonu itibarıyla Ziraat Bankası 77 milyar YTL, İş Bankası 76.4 milyar YTL, Akbank ise 64.3 milyar YTL büyüklüğe sahip. PTT Bank ise 65 milyar 121 milyon YTL'lik cirosuyla neredeyse bankacılık liginde üçüncülüğe aday. 3 binin üzerinde online işlem yapabilen işyeri sayısı ile Türk bankacılık sistemindeki toplam şube sayısının yarısına sahip olan PTT Bank ayda 18 milyon, günde ise 600 bin adet işleme aracılık ediyor.

GİŞEMATİK PROJESİ

Bankanın günlük cirosu yaklaşık 250 milyon YTL'yi bulurken, ilk çeyrekteki işlem hacmi ise 22.4 milyar YTL'yi geçti. PTT Bank'ın performansına ilişkin AKŞAM'ın sorularını yanıtlayan PTT Genel Müdürü Osman Tural, gişematik sistemi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Tural, ?Gişematik insansız işlem yapan makineler demek. Bu yıl 250 adet gişematiği büyük şehirlerdeki şubelerimize koyarak pilot uygulamaya başlayacağız. Böylece 7 gün 24 saat işlem yapılabilecek? dedi.

Ayda 18 milyon işlem

22 BANKA, 9 sigorta şirketi ile anlaşmaları olduğunu aktaran Tural, ayrıca GSM operatörleri, belediyeler, sosyal güvenlik kurumları ile de işbirliklerinin bulunduğunu söyledi. Tural, ?Toplamda 3 bin 153 şubemizle bankacılık işlemi yapıyoruz. Yaygın bir şube ağına sahip olduğumuz için Türkiye'nin en ücra köşesine ulaşabiliyoruz. Şubelerimizde ayda 18 milyon adet işlem gerçekleşiyor. Adeta büyük bir banka gibi çalışıyoruz? dedi.

997 yerde sadece biz varız

PTT Genel Müdürü Osman Tural, PTT'nin son 4 yılda cirosunu hızla büyütmesinde işyeri ağının yaygın olmasının etkili olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: ?Tüm Türkiye sathına yayılmamız, banka şubesi olmayan yerlere kadar ulaşmamız bu ciroya ulaşmamızda etkili. Ayrıca işlemler online olarak saniyelerde ifade edilir sürelerde gerçekleştiriliyor. Krizden sonra Ziraat Bankası dışındaki bütün bankalar şubelerini kapattı, küçülerek büyüme yolunu tercih etti. Dolayısıyla bizim şubelerimiz bankaların Türkiye'nin uç bölgelerindeki işlemlerini yapar hale geldi. Yaklaşık bin tane yerleşim merkezinde bankacılık hizmeti veren kuruluş yok. 128 ilçe, 748 belde ve 68 köyde toplam 944 yerleşim biriminde PTT merkez ve şube statüsünde, 53 belde ve köyde ise yani toplamda 997 adet yerleşim merkezinde sadece PTT Bank hizmet veriyor.?

Tüm banka işlemleri var

YURTİÇİ ve yurtdışı posta, koli gönderimi, telgraf, faks, havale, posta çeki işlemleri, efektif işlemleri, kredi kartı tahsilatı, , telefon faturası tahsilatı, elektrik faturası tahsilatı, su faturası tahsilatı, emekli maaş ödemeleri, yardım ödemeleri, prim tahsilatı, sigorta acenteliği, telefon arama kartı satışı, tren bileti satışı.

Ayfer ARSLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber