Cumhurbaşkanı Gül'den 1 Mayıs yorumu

Haber Giriş : 29 Nisan 2008 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 1 Mayıs kutlamlarını değerlendirirken, "herkes akliselimle hareket etmeli. Kanunlara riayet etmeli" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Trafikte Dikkat 10 Bin Hayat" kampanyasının tanıtımının ardından verilen kokteylde gazetecilerle sohbet ederken kampanyayı "Sosyal sorumluluk projesi olduğu için faydası olur" düşüncesiyle desteklediğini belirtti. Gül, Trafik kazaları nedeniyle hemen her aileden bir kurbanın bulunduğunu belirterek, "Her zaman söylüyorum. Görüştüğüm herkese, hükümet yetkililerine hep söylüyorum. Sürekli birşey. Konjontürel bakmamak lazım" dedi. Gül, emniyet kemeri, özellikle arka koltuktakilerin kemer takması sayesinde trafik kazalarındaki ölüm ve sakatlıkların yarıya yakınının önlenebileceği görüşünü yieledi ve cep telefonundaki eşiyle birlikte arka koltukta emniyet kemeri takılıyken çekilmiş fotoğrafı gazetecilere gösterdi.

Gül, 301. maddenin TBMM'ye geldiğini hatırlatan bir gazeteciye, bu konuda ne düşündüğünü herkesin bildiğini hatırlattı ve "301. Maddeden Türkiye rahatsızlık duyuyor. Ancak bu konuda Türkiye'ye de haksızlık yapılıyor. Türkiye'de herkesi hapiste zannediyor herkes. Halbuki öyle değil" karışılığını verdi.

Kapatma davasına ilişkin soruları, "Onlara girmeyeyim ben" diyerek yanıt vermekten kaçınan Gül, Dışişleri Babacan'ın doğrudan yabancı sermaye girişi için kaygı duyduğuna ilişkin sözlerinin, "Global krizden dolayı" söylendiğini ifade etti. Gül şunları söyledi:

"Bütün dünyadaki olaylarla ilgili zaten mesajlarımı veriyorum. Polemik konusu olmasın diye biraz kapalı söylüyorum, ama takip ediyorsunuzdur. Dışişleri bakanı şunu söylemişti, 'petrol 100 doları aşarsa' demişti. Bütün bunlar varken, herhalde Türkiye içerde petrol üretmiyor, etkiler tabii. Dünyanın büyük güçlü bankaları battı. Kim düşünebilirdi o bankaların batacağını. 1 trilyon dolar batık para var dünyada. Türkiye bunu bir avantaja çevirebilir, ona

inanıyorum. Türkiye bu bölgenin güvenli bir adası olduğu andan itibaren; istikrar, güven veren, hukukun gerçekten üstün olduğunu ispatlayan Türkiye'ye, çevredeki bütün problemli, riskli yerlerden herkes bir ayağını Türkiye'ye atar. Bölgedeki kriz avantaja dönüşebilir"

HERKESİN KAYGISI VAR

Gül, 1 Mayıs nedeniyle yaşanan gerginliğin anımsatılması üzerine de, "Bu bir işçi, emekçi bayramı. Bunu problemsiz geçirmek lazım. Ama geçmişte maalesef bazı nahoş olaylar olduğu için herkesin haklı olarak kaygısı var. Herkes aklı selimle hareket etmeli. Tabii kanunlara, kurallara hepimizin uyması gerekiyor"

Gül, Çalık'ın Katar Şeyhi'ne tanıtılması konusunda da, "Bütün işadamlarının olduğu bir ortamda, bütün işadamlarını tanıttım. Türkiye'de enerji ile uğraşan önemli bir işadamı olarak O'nu da tanıttım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber