Bu okulda öğrenciler horonla stres atıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2008 14:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Trabzon'da bir okulda öğrenci ve öğretmenler teneffüslerde horon oynayarak stres atıyor. Öğrenci ve öğretmenler, bu şekilde stresten kurtulduklarını ve derslere daha iyi motive olduklarını ifade ediyor.

Trabzon Ticaret Meslek Lisesi'nde yaklaşık 1.5 aydır öğrenci ve öğretmenler, 'Horon Teneffüsü' saatinde, hep birlikte okul avlusunda horon oynuyor. İkili öğretim yapan okulda sabahçı öğrenciler saat 09.00'da, öğlenciler ise 15.10'da 'Horon Teneffüsü' yapıyor. Teneffüs zili ile birlikte okul avlusunda toplanan öğrenci ve öğretmenler, okul ses sisteminde yayınlanmaya başlayan horon müziği ile 15 dakika horon oynayıp stres atıyor. Teneffüs süresince gönüllerince eğlenen öğrenciler, ardından neşeli bir şekilde derslere devam ediyor.

Okul Müdürü Suat Karakaş, 'Horon Teneffüsü''nün 1.5 aydan beri büyük bir beğeni ve yoğun katılım ile sürdüğünü söyledi. Öğrencilerin bu şekilde stres attıklarını ve derslere daha neşeli bir şekilde girdiklerini belirten Karakaş, uygulamanın başlamasını şöyle anlattı: "Okulumuzda günün belirli diliminde 'Okuma Saatleri' vardı. Biz bu okuma saatlerinde hafif müzik vererek okuma saatinin başladığın duyuruyorduk. Daha sonra bu müzik uygulamasının başka bir teneffüste eğlence olarak da başlatılması teklifleri ve fikirleri ortaya çıktı. Öğretmenler Kurulu'nca da yaptığı değerlendirme sonunda 'Horon Teneffüsü' yapmayı kararlaştırıldık."

Karakaş, ikili öğretim yapan okulda, sıkıcı zaman diliminde aktif bir hareket içerisinde bulunarak öğrencileri rahatlatmaya çalıştıklarını dile getirdi. Bölge insanının horona çok duyarlı olduğuna işaret eden Karakaş, "Sabahçı grubun 15 dakika, öğlenci grubun da 15 dakikalı horon teneffüsü var. İki grupta bunu ciddi şekilde kabullenmiş durumda. Her gün 15 dakika yoğun bir katılımla öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz horon oynuyor. İyi bir etkinlik olarak devam ediyor. Öyle zannediyorum ki, uzun zaman da terk edilecek gibi değil" diye konuştu.

Karakaş, uygulamanın başlamışından sonra, öğrencilerin okula devamsızlıklarına azalma, derslere ilginin arttığı ve öğretmen-öğrenci ilişkilerinin daha da güzelleştiğine vurgu yaptı. Uygulamanın ancak öğrencilerin istemesi halinde sonlandırılacağını söyleyen Karakaş, şöyle devam etti: "Bunun bir sınırlaması yok. Öğretmenler Kurulu'nda karar alınan bir etkinliktir. Hiç bir öğrenci çıkmadığı taktirde ancak kaldırılabilir. Ama öğrencilerimiz yoğun bir katılım gösteriyorlar. Çok da güzel oluyor. Bunun diğer okullara da örnek olmasını diliyoruz."

ÖĞRENCİLER MEMNUN

Horon teneffüsünün çok güzel olduğuna dikkat çeken öğrenciler de, uzun süren blok derslerin ardından horonla stres attıklarını anlattı.

Bu şekilde üzerlerindeki stresi attıklarını ve derslere daha neşeli girdiklerini ifade eden öğrenciler, "Çok güzel bir etkinlik. Teneffüslere arasında stres atıyoruz. Derslerimizi daha iyi çalışıyoruz ve daha başarılı oluyoruz. Blok ders yaptığımız için uzun derslerin ardından horon oynamak bizi rahatlatıyor. Bunun sonunda da derse neşeli olarak giriyoruz. " ifadelerini kullandı.

Uygulamanın diğer okullara da örnek olması temennisinde buluna öğrenciler, bu şekilde horonun gelişimine de katkı sağlanmış olacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber