Memur zammına bir tepki de KESK'ten geldi

Haber Giriş : 16 Ekim 2004 00:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avcı: ''Hükümetin açıkladığı zam oranlarını kabul etmemiz olanaklı değil''

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Sekreteri Mustafa Avcı, Bakanlar Kurulu'nun memurlara zam konusunda aldığı kararı kabul etmelerinin olanaklı olmadığını söyledi.

KESK Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Avcı, açıklanan zam oranlarıyla en düşük kamu çalışanı ücretinin ocak 2005'te 510 milyon, temmuz 2005'te ise 540 milyon lira olacağını dile getirdi.

''Toplam artış miktarı sadece 59 milyon liradır, bu da ortalama yüzde 8'dir'' diyen Avcı, ''hükümet'in açıkladığı zam oranlarını kabul etmemiz olanaklı değil. Bizler, komik oranlarda yüzdelik zamlar değil, insanca yaşanacak bir ücret düzeyi istiyoruz. Açıklanan artış miktarı kamu çalışanlarıyla oynamak, onları aileleriyle birlikte açlık sınırında yaşamaya zorlamaktır'' dedi.

Avcı, açıklanan artış oranlarının da IMF ile yapılan pazarlıklar sonucunda ortaya çıktığını ileri sürdü.

''IMF programına alternatif olarak kendi sosyal programlarını hazırlayacaklarını'' da belirten Avcı, ''ekim sonunda bir taslak ortaya çıkacak. Bu taslağı kasım ayında uygulamaya koyacağız. AK Parti iktidarı, kasım ayında demokratik ve kitlesel eylemlere hazır olmalı''dedi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber