Olaylı üniversitede şenlik endişesi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2008 14:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) 11.si düzenlenecek olan 'Akdeniz Gençlik Şenliği'ni halka açıp açmamayı tartışıyor. 6 Nisan tarihinde yaşanan olayları göz önüne alan AÜ yönetimi, nihai kararını bugün güvenlik güçleri ile gerçekleştireceği toplantı sonrasında verecek. Konu hakkında görüşlerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Mustafa Akaydın, şenlikleri ertelemeyi ya da sadece öğrencilere yönelik düzenlemeyi düşündüklerini ifade etti.

Akdeniz Üniversitesi 11. Uluslar arası Akdeniz Şenlikleri'nin tanıtımı düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı. AÜ Rektörü Mustafa Akaydın, Sosyal Tesislerde düzenlediği basın toplantısında ile gazetecilere bilgi verdi. 1997 yılında bu yana 11 senedir aralıksız sürdürülen şenliğin 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenleneceğini duyuran Akaydın, bu seneki temanın 'Akdeniz' olacağını söyledi. Akaydın, şenliğe yurt dışından 161 öğrenci ile Akdeniz'e kıyısı bulunan 5 ülkenin büyükelçiliklerinin yanı sıra yurt içinden 18 üniversiteden 404 öğrenci, 103 akademisyen ile 63 kişilik ses sanatçısı ve müzisyen olma üzere toplam 741 misafirin katılacağı bilgisini verdi.

Akaydın, üniversitede 6 Nisan tarihinde yaşanan olayların hatırlatılması üzerine şenliği erteleme fikrini bile tartıştıklarını belirterek, "Böyle şeyler teröristlerin ekmeğine yağ sürmek olur. Onların istedikleri yapılmış olur düşüncesi ile hemen vazgeçtik." dedi.

Şenliğin sadece öğrencilere açık olması fikrinin hala yoğun olarak kendi aralarında tartışıldığı bilgisini veren Akaydın, bugün öğleden sonra yapacakları ve güvenlik güçlerinin de katılacağı toplantıdan sonra konunun netlik kazanacağını kaydederek, "Bir şekilde kontrollü olarak her halde yine kapıyı açacağız. Bu etkinliğin en önemli tarafı üniversite ile Antalya'yı buluşturması. Üniversitemizde huzur var. O yaşanan anlık bir olaydı. Çok şükür ucuz atlatıldı. İnşallah bir daha tekrarlamaz." diye konuştu.

Büyük bölümü AÜ Kampusu içinde gerçekleştirilecek olan şenlik 6 Mayıs Salı günü düzenlenecek şehir korteji ile başlayacak. 5 gün sürecek şenlik Zülfi Livaneli ile Amerikalı caz ve blues sanatçısı Jocelyn B. Smith'in 'Akdeniz Barış Gecesi' konseri ile sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber