Anayasa Mahkemesi türban raporunu bekliyor

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 30 Nisan 2008 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasını öngören anayasa değişikliğinin iptali istemiyle açılan davada, raportörün raporunu tamamlamasından sonra en kısa sürede görüşmek için gün belirleyeceğini bildirdi.

Kılıç, bu davanın raporunu hazırlamak üzere görevlendirilen raportörün, aynı zamanda AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davanın da raportörü olduğunu anımsattı.

Kılıç, "Raportör, o davanın ilk inceleme raporunu hazırlamak için anayasa değişikliğine ilişkin rapor hazırlıklarına 10-15 gün ara verdi. Raportörün rahat ortamda çalışması lazım. Raporunu hazırlamaya devam ediyor" dedi.

Haşim Kılıç, "Rapor tamamlanmadan size görüşeceğimiz günle ilgili bir şey söyleyemem. Rapor tamamlandıktan sonra en kısa sürede görüşmek için gün belirleyeceğim" ifadesini kullandı.

Haşim Kılıç, bir soru üzerine, davanın görüşülmesinde herhangi bir gecikmenin söz konusu olmadığını belirterek, anayasa değişikliklerinin öncelikli görüşülecek davalar arasında yer aldığını vurguladı.

CHP, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasını öngören Anayasa'nın 10 ve 42'nci maddelerinin değiştiren kanunun "yok hükmünde sayılması", iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber