Emniyet amiri ve katipler serbest

Haber Giriş : 16 Ekim 2004 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Peker operasyonunda gözaltına alınan 1 emniyet amiri ile 3 zabıt katibi serbest bırakıldı. Emniyet amiri Peker'in işlerini halletmek, katipler de dosya temin etmekle suçlanıyordu...

Sedat Peker ve adamlarına yönelik olarak başlatılan ?Kelebek' operasyon kapsamında gözaltına alınan bir emniyet amiri ile İstanbul'daki adliyelerde görevli 3 zabıt katibininin de bulunduğu 6 kişi savcılık tarafından serbest bırakıldı.

İfadeleri iki savcı aldı

Sedat Peker soruşturması kapsamında gözaltına alınan, aralarında Ümraniye Emniyet Amiri Murat Yalgın, Şişli Adliyesi zabıt katiplerinden Funda Şerife Örer, Zahide Özcan, Murat Köşnek'in de bulunduğu 10 kişi, dün, İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Sabah erken saatlerde sağlık kontrolünden geçen zanlılar, Cumhuriyet Savcıları Selim Berna Altay ve Süleyman Ersöz'e ifade verdiler.

4 sanığa tutuklama

Zanlılardan, Şanlıurfa MHP eski İl Başkanı Feridun Öncel, Fatih Çatal, Kaffar Karademir ve Sinan Kandemir ?Çıkar amaçlı suç örgütleriyle mücadele kanununa muhaletef etmek' suçundan tutuklanma talebiyle Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildiler. 4 kişi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mahkemeye çıkarılmadılar

Aralarında, para karşılığı Sedat Peker'in işlerini takip ettiği idida edilen Ümraniye Emniyet Amiri Murat Yalgın ile birlikte Peker ve adamlarına dosya temin ettikleri iddia edilen mahkeme zabıt katipleri Funda Şerife Örer, Zahide Özcan, Murat Köşnek ile Okan Özmen ve Volkan Özmen savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldılar.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber