Bu yıl mezun olacak polisler silahsız göreve başlayabilir

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 03 Mayıs 2008 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet'in silah ihalesi 'atış testi'ne takıldı

Emniyet'in ihalesine katılan şirketlerin silahları atış testini geçemeyince, bu yıl mezun olacak polislerin silahsız göreve başlama riski ortaya çıktı. Teşkilat, 20 Mayıs'ta 40 bin tabanca için yeniden ihale açacak.

Yabancı silah üreticileri, Emniyet'in tabanca alımı için açtığı son ihaleye yüzde 15'e kadar yerli firmalara fiyatta öncelik tanınması sebebiyle girmedi. Yerli üreticiler ise Emniyet'in zorlu mermi atış testinde başarısız olunca ihale iptal edildi. Silah ihtiyacı had safhaya ulaşan Emniyet, son 10 yılın en büyük alımı için ihale açtı. Yerli firmaların bu testte de başarısız olması halinde yeni mezunlar silahsız göreve başlama riski ile karşı karşıya kalacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü yeni mezun polislerin silah ihtiyacını karşılamak amacıyla yıl başında silah alımı için ihale açtı. İhaleye iki yerli firma katıldı. Yabancı firmalar yasa gereği yerli firmalara fiyatta tanınan yüzde 15'lik avantaj sebebiyle ihaleye ilgi göstermedi. Fiyatta iki firma kıyasıya rekabet etti. Emniyet'in bir önceki ihalesini Sarsılmaz, ondan öncekini ise Yavuz 16'lı kazanmıştı. Emniyet'in testinde büyük başarı sağlayan firmaların numune silahları 5 bin mermi atış testini kolaylıkla geçmişti. Ancak son ihalede her iki firmanın silahları başarısız oldu. Polisin açtığı ihalede firmaların testi geçememesi polisi zora soktu. Bu yaz polis okulları ile akademiden mezun olacak polisler için tabanca sıkıntısı ortaya çıktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü şimdi bu sorunu aşmak amacıyla son yılların en büyük silah alım ihalesini açıyor. 20 Mayıs'ta 40 bin tabanca alımı için ihale gerçekleşecek. Bu ihaleye de yabancı firmaların yerli firmalara tanınan fiyat avantajı sebebiyle katılması beklenmiyor. Yerli silahların bu ihalede de testi geçememesinin polisin silahsız göreve başlama riski ile karşı karşıya kalmasına sebep olabileceği ifade ediliyor.

Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü, polis üniformalarının kullanım sürelerini de yeniden düzenliyor. Buna göre sokakta görev yapan polisler üniformalarını kullanırken oldukça titiz davranmak zorunda kalacak. Yeni düzenlemeye göre, yılda bir kez verilen polis botunun kullanım süresi iki yıla çıkarılıyor. Polis aldığı botu iki yıl kullanmak zorunda kalacak. Parkanın kullanma süresi üç yıldan dört yıla uzatıldı. Kazak kullanım süresi de değişiyor. Yılda bir kez verilen kazak, polislere artık iki yılda bir verilecek. Bel kemerinin kullanım süresi ise üç yıldan 5 yıla çıkarılıyor. Kravat ise yılda iki değil bir adet verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber